Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınacak olmasını memnuniyetle karşılıklarını ancak alımlarda endüstri meslek ise mezunu da şans verilmesi gerektiğini ifade etti. Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, 23 sene önce TTK'ya 4.000 kişi alındığında 400 Meslek lisesi mezunu alındığını, şimdi de aynı şekilde 2000 işçiden yaklaşık 100-150 tanesinin de EML mezunu alınması çağrısında bulunarak şunları söyledi;

TTK'YA SADECE MADENCİ DEĞİL TORNACI MOTORCU TESVİYECİ DÖKÜMCÜ MARANGOZ DA LAZIM

"Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2000 işçi alınacak. Öncelikle tabii ki bu konudan şahsım ve vakıf yönetimi olarak gerçekten memnunuz. Alınması gerekiyor. Yıllardan beri kurumun içerisinde eksik kadrolarla beraber çalışmalar yapılıyor. Tabii ki bunun yansıması da üretimin düşüklüğüdür. 2000 işçi yetmez ama 2000 işçi alınması iyi bir şeydir. Ancak bunun yanı sıra şunu da söylemek gerekir.
Yıllar önce yani 23 sene önce TTK'ya 4012 işçi alındığında 400 tane endüstri meslek lisesi mezunu eleman alınmıştı. Bu işçi alımlarında da şu anda alınacak olan 2000 işçi içerisinde de en az  100-150 kişinin de Endüstri Meslek Lisesi mezunu olarak alınmasını talep ediyoruz. Çünkü kaynakçı, tornacı, tesviyeci, marangoz, dökümcü kuruma lazım. Bunlar da endüstri meslek lisesinden çıkan gençler tarafından karşılanması lazım diyorum. Bir an önce bu kaosun da, ne zaman Alınıyor, alınacak mı sorusu ortadan kalkarak 2000 işçinin bir an önce alınmasını talep ediyoruz.

(Haber-Ercan Demir)