Enerji Bir Sen'in 19 Başkanlar Kurulu toplantısı ve Enerji Bir Sen olağanüstü Tüzük Tadilat Kongresi yapıldı. 

Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Sedat Güngör ve üst kurul üyelerimizle birlikte toplantı ve kongreye katıldı.

Başkanlar Kurulu ve tüzük kongresini değerlendiren Enerji Bir Sen Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Sedat Güngör,  toplantı ve kongrede memurların 3600 Ek Gösterge talepleri ve İş kolumda ki koruyucu Giyim hakkındaki sonuç alıcı çalışmaların değerlendirldiğini belirtilek şunları söyledi:

"Enerji Bir-Sen Genel Başkanımız Hacı Bayram Tombul, Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli / Çalıştayı 2. oturumu Teknik Hizmetler Sınıfının Mali Sosyal ve Özlük Hakları Çalıştay grubunda yer alarak katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi.
Genel Başkan Tonbul’un başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Genel Müdür Yardımcısı Fuat Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı Müşaviri Enes Bolat, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Daire Başkanı Mahmut Erdaş, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Asım İşler, Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzmanı Kemal Çelik, Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Onur Ender Arslan, meslek grubu temsilcileri ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla; özellikle belirli unvanlar üzerinden yapılan düzenlemelerin çalışma hayatında huzuru bozduğu, mühendisler başta olmak üzere teknik hizmetler sınıfı personelinin mali ve sosyal haklarında gerileme yaşandığı, başlıkları özelinde Mühendislik Meslek Kanunu’nun genel çerçevesi ele alındı.
Toplantı sonrası günde de Enerji Bir SEN Sendikamızın Olağan Üstü Tüzük Tadilat Kongresi yapıldı. 
Kongre esnasında da Memurların 3600 Ek Gösterge talepleri ve İş kolumuzda ki Koruyucu Giyim hakkındaki sonuç alıcı çalışmalar hakkında bütün üst kurul delegeleri bilgilendirildi. 
Daha sonra da önümüzdeki süreçte Kamu Çalışanlarının kazanımları konumundaki hedefler belirlenerek, 
Enerji Bir Sen'in 19 Başkanlar Kurulu sona erdi. 
Toplantıda ve kongrede Enerji Bir Sen Batı Karadeniz Şubesi ve üst kurul üyelerimizle birlikte yerimizi aldık.


 

Muhabir: Ercan Demir