GÜNCEL

Engelliler için Zonguldak’ta Girişimcilik Kursu açıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Hüseyin Şirin, engelliler için Zonguldak’ta girişimci kursu açıldığını söyledi.

Engellilerin hibe 50 bin liralık teşvikten yaralanarak işyeri açmaları için bu girişimcilik kursunu düzenlediklerini belirten Hüseyin Şirin, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu günlerde de yine engellileri yakından ilgilendiren ilkokul mezunu engellilere devlet tarafından verilen 50.000 TL'lik hibe teşvik ile ilgili İŞKUR ile beraber girişimcilik kursu açtık. Bu kursa katılan Engelli arkadaşlarımız yine İŞKUR İl Müdürlüğü'nün destekleriyle hazırlayacakları proje ile bu 50.000 TL ile hibeden faydalanmış olacaklar. Biz bu kursu 25 kişi kişilik bir kontenjanla açmıştık.  Ancak tüm duyurular ve haberlere karışık katılım sadece 12 kişide kaldı ve kursumuz 2 Mayıs itibariyle başladı ve cuma günü son bulacak” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 16 MAYIS

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Hüseyin Şirin ayrıca ilk ve Ortaokul mezunu engellilerin kura ile kamuya atabilmek için 2018 yılı kuraya müracaatlarını yapmaları gerektiğini belirterek, “2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. Bu tarihler arasında kaydını yaptırmayanlar haklarını kaybedeceklerdir” uyarısında bulundu.

(HABER-ERCAN DEMİR)