Erdal Gülay, "Halil Bey yarın bir gün CHP'den kendisi Ereğli'de belediye başkan adayı gösterilmez ve bizimle bir irtibata geçerse bunu tabiki değerlendiririz." dedi.

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
"Ereğli'de  Halil Posbıyk'la bir görüşmeleriniz oldu mu? Olacak mı? Sorusuna İl Başkanı Erdal Gülay şunları söyledi:

EREĞLİ'DE HALİL POSBIYIK CHP'DEN ADAY GÖSTERİLMEZ VE BİZE GELİP ADAY OLMAK İSTİYORUM DERSE DEĞERLENDİRECEĞİZ

"Sayın Halil Posbıyık'n Aday yapılıp yapılmaması CHP'nin takdirinde. Şimdi tabii ki bu Halil Bey'in öncelikle kendi tasarrufudur. Biz sonuçta İYİ Parti olarak ayrı bir siyasi partiyiz. Halil Bey şu anda 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediye başkanı mevcut belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesidir. Halil Bey önce aday gösterip gösterilmeyeceği bu CHP'nin sorunu. Bizimle bir alakası yok. Ama Halil Bey yarın bir gün Cumhuriyet Halk Partisi kendi Ereğli'de belediye başkan adayı göstermez.  bizimle bir irtibata geçer. Bunları tabiki değerlendiririz.

Sonuçta burada bir il yönetimi, orada bir ilçemiz var. Oturacağız. Bir genel merkezimiz var. Yerel yönetimler başkanlığımız var. Bunun hakkında gerekli organizasyonu sağlayacağız. Bakalım yani bizim partimizi Halil Bey  ne katar? Ya da gelir mi? Gelmez mi? Bu noktada bir şey diyemeyiz. Ama şu an Halil Bey için çok fazla bir şey söyleyemem. Dediğim gibi mevcut Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karadeniz Ereğli'de bir belediye başkanıdır. Benim söyleyeceklerim bundan ibaret."

ADAYLIK SÜRECİYLE ALAKALI ÖNÜMÜZDE 25 GÜN VAR

Aday adaylık süreciyle ilgili konuşan iyi Parti il Başkanım Erdal Gülay, 25 günlük bir süreç olduğunu ve en iyi adaylarla halkın karşısına çıkacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Şimdi tabii ki önümüzdeki Şubat ayının üçüncü haftasına kadar bir süreç var. Bu süreç zarfında yaklaşık bu da 25 gün  civarında bir gün. Biz de çalışmalarımızı bir şekilde devam ettiriyoruz. Görüştüğümüz Arkadaşlarımız var. Tabii ki burası büyük bir camia. İYİ Parti bugün mecliste olan ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan, geleceğin iktidar partisidir. Onun için burada Zonguldak'ta ya da ilçelerimizde İYİ Parti'nin belediye başkan adayının çıkmaması gibi bir  durum söz değildir. Biz bütün ilçelerimizde ve merkezde ilde adayımızı çıkaracağız. Bundan kimsenin kuşkusu şüphesi olmasın. 
Sonuçta İYİ Parti var. Daha da iyi olacak inşallah.  Yani adaylık konusunda tabiki görüştüğümüz arkadaşlarımız var.  Bu bir süreç. Bakalım önümüzde daha dediğim gibi bir yaklaşık 25 günümüz daha var. Gerekli açıklamayı öncelikle bir mutabakata vardığımızda karşımızda görüştüğümüz arkadaşlardan bunu da siz değerli basın mensuplarına ve Zonguldak kamuoyuna açıkşauacağız.
 

Kaynak: Ercan Demir