İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, hakkında taciz iddiası bulunan ve hukuk süreci devam eden Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'a teşkilat olarak istemedikleri yönünde karar aldıklarını söyledi.

Zonguldak'ta hakkında taciz iddiası nedeniyle önce CHP'den sonra AK Parti'den atılan Gülüç belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş son olarak iyi Parti'ye katılmış ve Antalya'da yapılan toplantıda Gülüç belediye başkan adayı olarak genel merkez tarafından açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından iyi Parti Zonguldak teşkilatları adeta karışmış ve önce Merkez içi ardından ilk kadın kolları ve ilçe teşkilatları tepki açıklaması yapmışlardı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan iyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, il ve ilçe teşkilatları olarak Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan demirtaş'ı teşkilat olarak istenmediği yönünde karar aldıklarını söyledi ;

Bununla ilgili son kararım  genel merkez tarafından verileceğini belirten iyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, açıklamalarda bulundu.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın iyi Parti'ye katılması sonrasında yaşanan parti içi tartışmalarıda değerlendiren iyi parti İl Başkanı Erdal Gülay şunları ifade etti;

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANINI İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI OLARAK İSTEMEDİĞİMİZ YÖNDE KARAR ÇIKTI

  "Öncelikle Gülüç Belediyesi hakkında şu anda bir söz söylemem çok doğru olmaz. Çünkü  henüz bizim belediye başkan Aday adayımız değil. Evet. Partimize katılmış. Doğru. Ama sürecin ne olacağı belli değil henüz. Burada biliyorsunuz il başkanlığımız ve  geride kalan 6 ilçe başkanımızın istemediği yönünde teşkilatlarımızda karar çıktı Bunların tabii ki gerekli cevabını Sayın Genel Başkanımız mutlaka bizlere de iletecektir. Biz de Sayın Genel Başkanımızın vermiş olduğu karara saygılı bir şekilde  davranacağız. Ona göre gerekeni sizlerle de paylaşacağız"
 

Kaynak: Ercan Demir