Zonguldak Belediyesi iyi Partili olacak!


İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, "Zonguldak Belediyesi'ni İYİ Parti'ye katmak için, İYİ Partili Zonguldak Belediye Başkanlığı olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz." dedi.

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, yerel seçimler, yeni merkez ilçe başkanının belirlenmesi, Fevkani Köprüsü yıkımı ve esnafların durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin soruların cevaplandırdı

ADAY ADAYLARIN BAŞVURUSU 21 EKİM'DE SONA ERECEK

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay aday adaylarının 1 Ekim'de başlayan başvuru süreçlerini 21 Ekim'de son a ereceğini belirterek şunları söyledi:

"Yerel seçim süreci yaklaşıyor.  Şimdi öncelikle şöyle ifade edeyim. Genel merkezimizin genel idare kurulu üye toplantısında almış olduğu karar sonucunda 1 Ekim itibariyle aday ve aday adaylıkları başvuruları partimiz adına başlamış bulunmakta. Bu süreçten sonra arkadaşlarımız aday olmak isteyen, parti bizden belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi olarak aday olmak isteyen arkadaşlarımız müracaatlarını partimize yapmaya başlayacaklardır. Bu hususta süreç 21 Ekim'e kadar devam etmekte. Bundan sonraki süreç genel idare kurulundan uzatma, çıkarmı, çıkmaz mı? Onunla ilgili bir net elimizde bir bilgi yok. Fakat sürecin 21 Ekim'e kadar olduğu doğrultusunda genelgemiz var. 

Zonguldak'ta seçimi kazanabilecek güçlü bir ismin belediye başkan adaylığı için süreç gayet güzel ve görüşmelerimiz devam ediyor. Biz yine de tabii ki müracaatlar aday adayları olacaktır. Fakat biz her zaman söylediğimiz gibi Zonguldak Belediyesi'ni İYİ Parti'ye katmak için, İYİ Parti Zonguldak Belediye Başkanlığı olması için var gücümüzle mücadelemizi edeceğiz. 

ADAY ADAYLARI ARASINDA ANKET DÜZENLENECEK

Aday adayları arasında anket düzenleneceğini de belirten İl Başkanı Erdal Gülay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Tabii ki bunu görüştüğümüz arkadaşımız devam ediyoruz ama bir başka arkadaşlarımızla da görüşmeyeceğimiz anlamına gelmez bu. Parti ne kadar başvuru olursa o kadar güçlü olduğunu ortaya koyar. Bunun için müracaatları alacağız. Kendi yönetim kurulu arkadaşlarımızla, ilçe başkanlarımızla oturup bir araya bu burada bir değerlendirmesini yapacağız. Daha sonra aday olacak arkadaşlarımızın kendilerinin toplumdaki Zonguldak'taki karşılığını burada bir anketle bir ortaya koyacağız. Daha sonra bu isimleri genel merkezimize, teşkilat başkanımıza, genel Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Tabii ki hareketimizi birlikte yapacağız. Her ne kadar biz burada evet il başkanıyız, Zonguldak'ı biz biliriz ama genel merkezimizin de Zonguldak'ta bir anket çalışması olacaktır. Bunu da genel başkanımızla bundan yaklaşık 20 gün önce birebir bir görüşmemiz ziyaretimiz olmuştu kendisiyle isimleri paylaşmıştım. Kendisi de Zonguldak için bir anket çalışması yaptıracağını söylemişti. Belki de biz bilmiyoruz ama Zonguldak'ta İYİ Parti adına hangi belediye başkan adayını kimi görmek istersiniz gibi böyle bir anket çalışması da belki de yapılmıştır diye düşünüyorum. Fakat biz de il olarak biz de gerçekleştireceğiz"
"

GÖKÇEBEY ADAYIMIZ BELLİ VEDAT ÖZTÜRK

Gökçebey mevcut ilçe başkanı Vedat Öztürk'ün kesin aday olduğunu ifade eden il başkanı Erdal Gülay şunları söyledi;


"Gökçebey'de ankete gerek yok. Gökçebey Vedat Öztürk'le birlikte mevcut Belediye Başkanımızla birlikte 2024 yerel seçimlerinde de  birlikte olacağız."


MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN 3 İSİMLE GÖRÜŞÜYORUZ ÇOK YAKINDA YENİ İLÇE BAŞKANINI ATAYACAĞIZ


Merkez İlçe Başkanlığı konusunda 3 adayla görüştüklerini ve son kararı genel merkezinin vereceğini ifade eden iyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay şunları kaydetti:

"Şimdi merkez ilçe başkanlığı için 3 aday arkadaşımız başvuruda bulundu bizlere. Bizler de bu arkadaşlarımızın CV'lerini genel merkezimize teşkilat başkanlığımıza göndermiş bulunuyoruz. Bunlarla ilgili kendilerininde bir çalışmaları var. Sonuçta burada partinin bayrağının yere düşmemesi adına ve güçlü bir arkadaşımızın yarın bir gün bizi yarı yolda bırakmayacak bir arkadaşımızla yola devam etmek adına genel merkezimizle birlikte teşkilat başkanımızla koordine halindeyiz görüşüyoruz ve bir değerlendirme yapacağız ve burada o 3 arkadaşımızdan bir tanesini inşallah ilçe başkanı olarak sizler de bizlerle göreceğiz. 

Değerlendirme sonucuyla ilgili bugün bir görüşmem olacak. Teşkilat başkanımız Sayın Buğra Kavuncu'yla görüşeceğiz. Daha sonra işte bizlere kimi zikrederse ya da o 3 arkadaşımızla birlikte bir genel merkeze gideceğiz. Orada teşkilat başkanımızla görüşmelerimizi birebir yapacağız. Daha sonrasında da sizlerle burada basınla Zonguldak kamuoyuna, arkadaşımızın adını açıklayacağız'

FEVKANİ KÖPRÜSÜ'NDE KALAN BİRKAÇ İŞ YERİNİN DE ARTIK BOŞALTMASI GEREKİYOR

Fefkani Köprüsü konusunda devletin karar verdiğini ve bundan geri dönüşün olmadığını belirten İl Başkanı Erdal Gülay kalan birkaç iş yerinde artık boşaltması gerektiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:


"Fevkani Köprüsü'yle alakalı da şöyle bir şeye değinmek istiyorum. Ben daha önce yapmış olduğum açıklamada benim en büyük kriterim esnaf. Ben de esnaf olduğum için yanlarında olduğunu beyan ettim her defasında. Fakat geldiğimiz noktada bugün bakıyoruz birçok esnaf arkadaşımız dükkanını tamamen camını çerçevesini topladı. İçinde eşyasını bırakmadı. Sonuçta burada bir devletin bir bakanlık birimi karar almış. Belediyeyle birlikte bir iş birliği içerisinde bu köprünün artık miadını doldurduğunu ve bu saatten sonra tehlike yarattığı için köprünün yıkım noktasına gelinmiştir. Onun için burada çok fazla söylenecek bir şey yok. Orada kalan birkaç esnaf arkadaşımızın da zorluk çıkarmadan bir böylece şehrin önünün açılması adına dükkanlarını, işletmelerini boşaltmaları gerektiğini düşünüyorum. 
Tabii ki yine söylüyorum. Ben bir esnaf olarak da esnafın kesinlikle yanındayım. Esnafı mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Elmas Park'ta da bazı dükkanların güzel bir şekilde tamamlandığını fakat bazı binaların da bazı dükkanlarında bitmemiş olduğunu yani esnafın da bugün çok zor durumlarda olduğunu hepimiz biliyoruz. Zonguldak'ta ticaret gerçekten durma noktasına gelmiş. Ekonomik boyut zaten ortada. Bir arkadaşımıza Bir kahve ısmarlayacak bir durum kalmadı. Bir kahve altmış liramız. Bir dolmuş 17 lira. Eşinizle birlikte çarşıya gelseniz sadece 70 lira gidiş geliş parası vereceksiniz. Bunlar artık insanların gerçekten omuzlarında ki ağır yüklerdir. Onun için ben yanındayım. Esnaf bir an önce mağdur edilmeden dükkanlarına yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

VALİ BEY 6 GÜNLÜK EK SÜRE VERMİŞ

Vali Osman Hacı Bektaşoğlu'nun fevkani Köprüaltı esnafına boşaltmaları için 6 gün ekstra verdiğini belirten İl Başkanı Erdal Gülay, "Vali Bey'in altı günlük bir ek  izin verdiğini bana esnaflar bizzat söyledi. Ben görüştüğümde Perşembe'ydi. Bugün Pazartesi. Bakalım bu altı günlük süreç içerisinde esnaf arkadaşlarımız zaten kalan esnaf sayısı yani  bir elin parmakları kadar. Diğer arkadaşlarımız boşalttı. Onlar bir zorluk çıkaracağını, Zonguldak'ın önünü tıkayacağını kesinlikle düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ercan Demir