ERDEMİR'in işe alınacak 500 kişi için Türk Metal Sendikası'na 150 kişilik kontenjan tanıdığı ve bu kontenjan üzerinden ilçedeki bazı kişilerin 100-300 bin lira arasında para talep ederek işçi simsarlığı yaptığı şeklindeki söylentiler ERDEMİR'i zan altında bırakıyor.

Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili yoğun eleştiriler yapılırken, ERDEMİR'in işe alımlarda liyakat ve hakkaniyet esaslarına göre hareket etmesi gerektiği, sendikaya kontenjan verilmesinin bu ilkelerle bağdaşmadığı belirtiliyor.

ERDEMİR'in, işçi simsarlığı iddiları karşısında işe alımlarda son derece dikkatli olması ve simsarlar konusunda çok dikkatli olması gerektiğini hatırlatan vatandaşlar, " ERDEMİR, Ereğli'nin kuruluşudur. İşçi alımlarında hiçbir kişi veya kuruluşa kontenjan tanınmadan, tümüyle liyakat ve hakkaniyet ilkelerine göre hareket edilmeli, ayrıca işçi alımlarında Ereğli ve Zonguldak'ın diğer ilçelerinden yapılan başvuralara öncelik tanınmalıdır. Kontenjan konusu torpil ve aday kayırma iddialarını da birlikte getirir. İşçi simsarları harekete geçtiği ve 100-300 bin lira arasında paralardan söz ediliyor. ERDEMİR, zan altında kalmamak için bunu engellemek, sendikaya kontenjan verildiyse bunu iptal etmek ve liyakata göre işçi alımını gerçekleştirmek durumundadır. Aksi halde bu söylentiler ERDEMİR'i yıpratır" şeklinde konuşuyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz