Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2020 yılı faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında muhalefet belediyesi olmaları nedeniyle İller Bankası’ndan kredi dahi alamadıklarını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bilançosunun çok iyi olmasına rağmen Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin kredi aldığını belirten ve AK Parti yönetimine seslenen Posbıyık ‘Devletin vergisini veriyoruz. SSK’sını veriyoruz. Hiçbir yere borcumuz yok. Zonguldak ve Kozlu belediyeleri durmadan İller Bankası’ndan krediler alıyor ama Ereğli Belediyesi olarak bir alamıyoruz. Burada eğer bir hata varsa AK Parti grubunda vardır ya da AK Parti İlçe Başkanlığı’nda kabahat var demektir. Veya milletvekillerinde kabahat var demektir. Çünkü biz İller Bankası’na gittiğimizde CHP’li belediyeyiz, diye kredi anında duruyor.” dedi.

POSBIYIK: “MUHALEFET BELEDİYESİ OLDUĞUMUZ İÇİN KREDİ DAHİ ALAMIYORUZ”

Başkan Posbıyık, raporun onaylanmasının ardından AK Parti grubu sözcüsü Numan Korkmaz’ın eleştirilerine cevap verdi, Ereğli’ye hizmet için AK Parti yönetimini destek olmaya çağırdı.Posbıyık, şu ifadeleri kullandı:

“Numan Bey konuştu, ben hiçbir polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü ilk konuşmamda da Ereğli için barış cümlelerini ifade etmiştim. Numan Bey’den rica edeceğim; yarın belediyede buluşalım. Kent Meydanı için 50 milyonluk bir kredi talebimiz var. Bu bölgede, bilançosu en temiz olan belediye biziz. Geçmiş dönemden kalan bütün borçları ödedik. İller Bankası’na sıfır borçtayız. Devletin vergisini veriyoruz. 

-EN ZOR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİM BU DÖNEM-

En zor dönemim bu dönemdir. Çünkü muhalefet belediyesi olduğum için hiçbir yerde işlerim yürümüyor. Kredi alamıyorum, hiçbir şey vermiyorlar. Ee peki bir şeyler yapın! Bu dönem en büyük sıkıntım bir hükümet baskısı, iki pandemi dönemi… Bütün bunlara rağmen AK Parti ve CHP guruplarına teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, çöpçüsüne varana kadar... En iyi belediyelerden birisiyiz.”

-2021 İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI-

-“İki Bin “Yıllık Bir Geçmişin Ayak İzleri Heraklius Sarayı Ve Yakın Çevresi Çevre Düzenlemesi Projesi

-Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi Sokak Sağlıklaştırması Ve Kentsel Tasarım Projesi

-Ölüce Deniz Feneri ve Yakın Çevresinin Turizm Amaçlı Kullanımı Projesi

- Kdz.Ereğli Kuzu Kestanesi Coğrafi İşaret Projesi

-Bülent Ecevit Üniversitesi’nin açtığı “Araştırma Geliştirme (AR-GE) Ve İnovasyon Proje Pazarı”na “Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerli Tohum Bankası Projesi” adlı çalışma ile katıldık.”

Editör: Haber Merkezi