Galatasaray ve Milli Takımın  esi futbolcusu Ergün Pende, ailesi ve tanıdıkları ile hasret gidermek için geldiği memleketi  Zonguldak’a tatilinin bir bölümünü geçiriyor.

13 yıl formasını giydiği Galatasaray’ın Şampiyonluğunu değerlendiren  Ergün Penbe, teknik ekip ve futbolcuları bir kez daha  kutladı.
 Kendisininde yer aldığı ve UEFA Kupası kazanan kadro ile şu anki mevcut kadroyu kıyaslayan Ergün Pende,  kendisisinde yer aldığı kadronun daha iyi olduğunu, şu anki  kadronun  kendileri ile kıyas edilmesi için Avrupa’dan kupa getirmesi gerektiğini ifade etti.
ÖNCE AVRUPADAN KUPA GETİRMELERİ LAZIM
Penbe  şöyle konuştu” 

 Öncelikle Zonguldak’ı seviyorum.  Annem, baban, Kardeşlerim, akrabalarım Zonguldak’ta yaşıyor, O yüzden fırsat buldukça sık sık   geliyorum. 13 yıl formasını giydiğim Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Yönetiminden hocasına, futbolcusundan  çalışan personeline , emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şampiyonluk sayısı 24 oldu. Beşinci  yıldıza bir sene kaldı. İnşallah seneye şampiyon olup beşinci yıldızı takar. Bana çok soruluyor. Benimde içinde bulunduğu UEFA kupasını alan takım mı daha iyi, bu sene Türkiye Şampiyonu olan takımı  daha iyi diye. Öncelikle Türkiye Şampiyonluğu için bir kez daha kutluyorum. İyi bir kadro. Ama  iki takımı  kıyaslamak için şu anki kadronun öncelikle Avrupa’dan bir kupa getirmesi lazım. Ancak  O zaman bizim takımla bu takımı kıyaslayalım. Takibi bu takımda iyi ama  bizim zamanımızda 4 yabancı oynatabiliyordun. Şimdi ise yabancı oyuncu sayısı çok daha fazla. Yerli oyuncu sayısı az. Biz yerli oyuncuların ağırlıkta olduğu kadro ile o başarıyı elde ettik. O yüzden kıyaslama olmaz. Bizim kadro bambaşka bir kadroydu. 4 sene üst üste şampiyon olduk. UEFA Süper Kupayı kaldırdık. O yüzden kıyas yapılması için önce bir Avrupa’dan kupa getirmeleri lazım” dedi

Muhabir: Ercan Aygün