Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu geçen hafta Dedeman Otel Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tek aday, tek liste…

Tam 5 dönem üst üste Birlik Başkanı seçilen ve 22 yıldır bu görevi sürdüren Muharrem Coşkun, bir kez daha delegelerin tam desteği ile ZESOB Başkanlığına seçildi.

Kongreyi baştan sona izledik…

Tüm raporlar oy birliği ile ibra edildi, Muharrem Coşkun ve ekibine tam güven ifade edildi.

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Bolu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Muharrem Coşkun'dan övgü ile söz ederken, salondaki tabloyu gördükten sonra, " Muharrem Bey bu kadar çok sevildiğini doğrusu ben bile bilmiyordum. Sizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kongrede, önceki dönemlerde yapılan kongrelerde Muharrem Coşkun'un karşısında aday olmuş veya kendisine muhalefet etmiş isimler de vardı ve herbiri Muharrem Coşkun'un yanında yer alıyordu.

Bunu sağlayabilmek, bu izlenimi oluşturmak son derece önemli…

Sayın Coşkun, gerek Zonguldak'ta, gerek Ankara'da siyaset, bürokrasi ve STK'lar nezdinde itibarlı bir yöneticidir.

Kendisiyle ve muhalifleri dahil herkesle barışık tavrının bu izlenimin oluşmasında büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz.

İlimizin en büyük STK'sı durumundaki yaklaşık 17 bin üyeli Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin başkanı olmasına rağmen, tevazudan asla vazgeçmeyen, insani değerlere büyük değer veren, temsil ettiği makamın ağırlığını gerektiği şekilde taşıyabilen bir Zonguldak insanı…

Zonguldak Merkez ve ilçelerinden Muharrem Coşkun'a verilen büyük destek bunun eseri olmalı…

*

Kongreden önce ilimizin en büyük meslek odalarından biri olan Lokantacılar, Kahveciler ve Fırıncılar Odası Başkanı Alpaslan Küçük'ün görüşlerini almak istemiştik…

Lafı fazla uzatmadı…

" Ben, Muharrem Başkan varsa burada varım. O yoksa ben de yokum' diye kestirip attı.

Alpaslan Küçük, yıllaırdır oda başkanlığı yapıyor. Temsil ettiği esnafın sorunları ile boğuşmaktan biraz yorgun düşmüş olsa da, Muharrem Coşkun Birlik Başkanı olarak kaldıkça, kendisinin de oda başkanı olarak görev yapacağını söylüyor.

İlimizdeki bir çok esnaf odası başkanının da aynı yönde düşündüğünü biliyoruz.

Demek ki, temsilde hata yok.

*

Bu arada ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun'un siyasilere neden teşekkür ettiğini de açıklayalım.

Coşkun, kongre sürecinde ve kongre sırasında Zonguldak milletvekilleri başta olmak üzere, tüm siyasi parti il başkanlarının kongreye müdahale etmeyip, tamamen "tarafsız" kalmalarından ötürü teşekkür etti.

Bu tür kongrelerde sağlı-sollu müdahaleler olur, siyasiler kendilerine yakın aday çıkarıp, seçimi kazanmalarını sağlamaık ister.

Bunun için çeşitli baskılar gündeme gelir.

ZESOB kongresi sürecinde ve kongre sırasında böyle bir yaklaşım olmadı, siyasiler tamamen kongrenin dışında kaldı.

Coykun bu nedenle milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

" Bizim siyasi tarafımız yok. Kongreden önce rica ettik, hiçbir milletvekilimiz ve siyasi parti temsilcimiz kongreye müdahele etmedi.

Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Böylece Zonguldak'ta önemli bir kongre sonuçlanmış oldu.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi