Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Saymanı Derya Akbıyık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen toplantı sorasımda TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı hep birlikte ziyaret ettiler.
Bu ziyarette çok önemli bir gelişme yaşandı.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık bir araya geldikleri ziyarette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, Zonguldak’a davet etti. Ve Başkan Akbıyık’ın, daveti üzerine Cumhurbaşkanı Tatar, Zonguldak’ın kendilerinde çok ayrı ve önemli bir yeri olduğunu belirterek, rahmetli Ecevit’in memleketi olduğunu ve Zonguldak’a gelmek istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akbıyık’a Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a iletilmek üzere kendi yazdığı kitabı göndererek en derin selamlarını iletti.
Ve bugün ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hediyesini Vali Tutulmaz’a bizzat teslim etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Zonguldak’ı ziyaret eder mi etmez mi bilinmez ama Zonguldak’a selamların göndermesi çok güzel bir şey. 
Selamını aldık Sayın Cumhurbaşkanım
Sizleri en kısa sürede emeğin ve enerjinin başkenti olan Zonguldak’a davet ediyor ve sizleri Zonguldak’ta ağırlamak istiyoruz


**


ŞİDDETE KARŞI OLMAK KADINLA SINIRLI KALMAMALI


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde, ülkemiz genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları basın açıklamaları düzenleyerek katına yönelik şiddeti ve cinayetleri kınadılar. Yüzyıllardır kadına uygulanan fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal, ekonomik şiddet tüm acımasızlığıyla devam ederken, kadınlarımız yaşanılabilir bir dünyanın inşası için verdikleri mücadelenin bedelini ne yazık ki hayatlarıyla ödemeye devam ediyorlar. TV’lerde izlediğimiz kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberleri hepimizin içini dağlamaya devam ediyor. Ancak her seferinde kınamamıza rağmen bu olaylar olmaya devam ediyor. Yani söylemler ve eylemler birbirinden çok farklı.

Kadın ve erkek iki eşit varlıktır ve bu eşitlik bozulmamalı
Şunu demek istiyorum aslında
Evet kadınlara şiddete herkes gibi bende karşıyım
Kimse beni yanlış anlamasın ama
Şiddete karşı olmak bence kadınla sınırlı kalmamalı

Ben diyorum ki 
Sadece kadına yönelik şiddete değil insanın insana olan şiddetine hayır demeliyiz

Yapılan açıklamalarda erkekleri düşman olarak göstermesi de yanlış
Tüm Türkiye’de ve Zonguldak genelinde yapılan basın açıklamaların hemen hemen hepsinin ortak teması erkekleri adeta bir düşman gibi gösteriyor olması son derece dikkat çekici
Toplumda erkekleri düşman olarak göstermek ne derece doğru acaba
Sonuçta kadınlarda erkeklere şiddet uyguluyor
Ne yani kadınlar şimdi düşman olarak mı görmek gerekiyor
Kesinlikle değil tabi ki
Hem erkeklerde hem de kadınlarda birbirlerine şiddet uygulayanlar olabiliyor.
Bir tek erkekler değil sonuçta

**

GÜNÜN SÖZÜ: 'Şu gerçeği aşikar kabul ederiz: Bütün insanlar yaratıcıları tarafından eşit yaratılmıştır ve bazı vazgeçilemez haklara sahiptir. Yaşamak, özgürlük ve kendi mutluluğunu arama hakkı böyle haklardandır.'(Thomas Jefferson)