Eski Devlet Bakanı ve Eski Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici. CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem için destek istedi.

Eski Devlet Bakanı ve Eski Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici, CHPnİ İl Başkanı Devrim Dural, CHP Zonguldak belediye başkan adayı Tahsin Erdem  ve CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

ERDEM; ÖRNEK BİR 5 YIL OLACAK

Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem de yaptığı seçim gezilerinde vatandaşın kendisine aktardığı konularla ilgili konuştu. En büyük projesinin tasarruf olduğunu ifade eden Erdem, örnek bir 5 yıl vaadinde bulundu. Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “İl Başkanımız geniş konulara değindi. Zonguldak’ın artık boşa geçen 5 yıla daha tahammülünün olmadığını görüyoruz. Samimiyetle söylüyoruz; gittiğimiz her yerde Zonguldak’ta hiçbir şey yapılmadığı söyleniyor. 12 milyon insanı aç bırakıp bir şeyler yapmak isteyen bir anlayış var karşımızda. Teknik anlamda Zonguldak’ta bir kadının boynundaki gerdanlık gibi projelerimiz var. Sosyal belediyecilik anlamında en büyük projemizin tasarruf olduğunu söylüyoruz. Kent lokantasından bahsettik. Çöp döküm alanında çocuklarımızı, gençlerimizi eğlendirecek projemiz var. Her gün yeni bir gündemle uyanıyoruz. Hayata gözünü yuman vatandaşımızdan gözünü açan bebeğimize kadar düşüneceğimiz bir kadromuz var. Zonguldak’ın yüzünü güldüreceğiz. Örnek bir 5 yılı kucaklayacağız.” ifadelerine yer verdi. 


DURAL: ÖMER SELİM ALAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

CHP İl Başkanı Devrim Dural’da, “Atatürk’le ilgili yaptığı açıklama nedeniyle Sekim Alan’ın  özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Dural, “Kent lokantası neden eleştiriliyor. Maaşları ödeyemeyiz algısı çok yanlış . İşten çukartmak diye bir şey söz konusu değil” dedi.

GEMİCİ; BİRİNCİ SIRADAYIZ!

Eski Devlet Bakanı ve Eski Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici’de Tahsin Erdem’le ilgili görüşlerini paylaştı. Zonguldak’ta yaşayan emeklilerin sorunlarına da değinen Gemici; “Arabamızı park ettik. Yolda yürürken bir arkadaş yanıma geldi. ‘Sizin bakanlığınız zamanında kadroya girmiştim, sizin sayenizde emekli oldum, teşekkür ederim.’ dedi. Çok mutlu oldum. Devamında ‘Yardım paketini nereden alabilirim?’ diye sordu. Bu soru beni gerçekten çok üzdü. İstatistiklere baktım. İstanbul'dan sonra yüzde 27 ile en fazla emeklisi olan şehir Zonguldak.

GEMİCİ: SENELERDİR HAKİKATLARI HAYKIRIYORUZ

Daha önceki yıllarda etrafımızdaki bir insan ben emekli olacağı zaman; ‘Ne mutlu sana’ derdik. Şimdi insanlar emekli olmaktan korkar hale geldi. Önceden emekli maaşı çocuğa toruna yeterdi. Şu an emekli maaşı alan biri kendine yetenekten aciz hale geldi. ‘Hakikatleri yüzümüze haykırın’ denildi. Senelerdir haykırıyoruz. Nasıl karşılık bulacak? Bunun tek yolu 31 Mart yerel seçimleridir. Vatandaşımız bu olan bitene dur demezse bir 4 yıl daha bekleyeceğiz. Zonguldak’taki emeklilerin AKP iktidarına dur demesi için son fırsatın bu olduğunu düşünüyorum. Tahsin Erdem’le Zonguldak halkının karşısındayız. Belediye başkanı dürüst, şeffaf, açık olmalı. Geldiğimiz noktada dürüstlük bir meziyet gibi ortaya çıkmaya başladı. Dürüst ve şeffaf olmalı çünkü milletin parasını düzgün şekilde idare edecek. Tahsin Erdem sorumluluklarını yerine getirmiş ve tertemiz kalmış bir vatandaşımız. Milletin kurusunu harcarken eli titreyecek, yapılan harcamaların hesabını verecek bir arkadaşımız. Yapılan bütün ihaleleri milletin önünde yapacağını söyleyen bir arkadaşımız. 


 

Muhabir: Ercan Demir