Deva Partisi'nde birlikte İl Başkanlığı yapmış iki isim olan Samet Albayrak ve Fatih Keleş'in yolları ayrıldı.
İl Başkanı iken Samet Albayrak Deva Partisi'nden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmıştı. Eski il Başkanı olan Fatih Keleş ise sadece il başkanlığı görevinden istifa etmişti.
Şimdi ayrı kulvarlarda yürüyen olan Samet Albayrak ve Fatih Keleş siyeseten birblrlerine rakip oldular.
DEVA Partisi Zonguldak eski İl Başkanın Samet Albayrak, Eski İl Başkanı Fatih Keleş'in Kozlu Belediye Başkan Adayı olmasını değerlendirerek şunları söyledi:
SİYASETEN RAKİBİZ AMA DOSTLUĞUMUZ BAKİ”
"Kendisine çıktığı bu yolda öncelikle başarılar diliyorum. Sonuçta Kozlu'da  Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Altuğ Dökmeci. Kendisi de Altuğ Dökmeci'nin karşısına ve büyük ihtimalle Ali Bektaş'ın karşısına rakip oldu. bu yolda kendisine başarılar diliyorum. Eski il başkanımdır. Siyasi anlamda rakip olduk ama siyaset biliyorsunuz ki yani dostluk ayrı, siyaset sonuçta herkesin tarafı olduğu bir parti var. Benim de taraf olduğum parti Cumhuriyet Halk Partisi. Kendisi DEVA Partisi'ne oy toplayacak. Biz de Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy toplayacağız. 
Kendisi görevinden  istifa etti. bizde partiden istifa ettik. Ondan sonra biz kendine yani yakın çevremizle birlikte bizimle aynı fikirde olan arkadaşlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ne girdik. Ve sonuçta siyasette herkesin görüşü birbirinden farklı. O bizimle aynı görüşte olmadı. Ona da saygı duyuyoruz 

“TAHSİN ERDEM'DEN HERHANGİ BİR MENFAATİM YOK”
Tahsin Erdem'den bir beklentiniz var mı? Sorusuna cevap veren Samet Albayrak, "Hayır. Şimdi ben hayatımda hiçbir zaman hiçbir partiye bir beklentiyle ya da bir pazarlıkla gitmedim. Sayın Erdem'le de beraber gezmemizde de herhangi bir pazarlık, bir beklenti söz konusu değil. Siyasette şu an Zonguldak'ta. Tahsin Erdem'in başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Yani hiçbir pazarlık söz konusu değil." İfadesini kullandı.

Kaynak: Ercan Demir