Zonguldakspor gibi yıllarca Süper Lig'de rakiplerine kök söktüren Eskişehirspor zaman içinde Bölgesel Amatör Lig'e kadar geriledi. 
Eskişehir camiasının ileri gelenleri, siyasisi, belediye başkanları, Sivil toplum örgütleri,  bürokrasisi, herkes takımını tekrar eski şaşalı günlerine getirmek için güç birliği yapmış. Bunun için şehrin ileri gelenleri peş peşe toplantılar yapıyor. 
konu ile ilgili Eskişehir.net isimli haber sitesinde yayınlanan konu ile ilgili haber söyle;
Eskişehirspor'un 26 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü genel kurulu öncesi, güçlü bir yönetim oluşturma çabası içinde olan belediye başkanları, bugün Ticaret Odasında kritik bir toplantı yapıldı.
Eskişehirspor için bu sefer Ticaret Odası'nda yapılan toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ticaret Odası yöneticisi Hüsnü Ünalan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, kulübün mevcut başkanı Erkan Koca, eski başkanlar; Aydın Begiter, Ali Çelikoğlu, Mehmet Şimşek, Sinan Özeçoğlu Mustafa Akgören ve Mesut Hoşcan ile kulübün eski yöneticileri Erdal Şahbaz ve Nihat Çuhadar da toplantıda yer aldı."
Eskişehir, Eskişehirspor'un etrafında birleşmiş takımı için çözüm arıyor. Zonguldak ise bu birlik ve beraberliği bir türlü gösteremiyor.

Kaynak: Haber Merkezi