Ramazan ayına 1 gün kala Zonguldak halkı, kentteki çarşı ve pazarlara giderek Ramazan alışverişini yapmaya başladı. Uzun süredir işlerinde durgunluk yaşayan esnafın yüzü, Ramazan bereketiyle bir kez daha güldü.

Esnaf, tezgâhlarında Ramazan ayına has ağırlıklı yiyecekler çıkarırken vatandaşlar ise özellikle temel ihtiyaçları olan peynir, zeytin, pekmez, tereyağı, helva, tahin, hurma gibi ürünlere rağbet gösteriyor.

Ramazan ayı nedeniyle çarşı ve pazarlarda yaşanan hareketliliğin kendilerini sevindirdiğini belirten esnaflar Ramazan'ın bereketiyle geldiğini ifade ettiler.

Büfe sahibi Esnaf  Zekai Uncu Ramazan ayının gövdesi olan hurma satışlarında artış oldu mu ifade etti. Zekai oyuncu hurma mı kilosunun çeşitlerine göre 70 ile 240 lira arasında değiştiğini ifade etti.


Market Esnafı Necmi Akgül ise her ramazanda esnafların zam yaptığı şekilde bir algının çok yanlış olduğunu esnaflara yapılan bu eleştirin insafsızca olduğunu belirterek bir zam yapmıyoruz. Ve fiyatlarda makul seviyede ifadesini kullandı.


Kasap esnafı Levent bahadır'da, beyaz et ve kırmızı et fiyatlarında insafsızca artışlar yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Bahadır kendisini Ramazan boyunca karlı en düşük seviyeye indirerek satış yapacağını söyledi.

Ramazan alışverişini yapan vatandaşlar da fiyatları yüksekliğinden şikayet ettiler.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi