Et, süt ürünleri ve sebze fiyatlarında yükselişlere Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu tepki gösterdi.

Ramazanın gelmesiyle gıda ürünlerinde zamların arttığını söyleyen Ali Topaloğlu: "Ramazanın gelmesiyle birlikte, Özellikle et fiyatları, pide fiyatları, süt ürünleri ve sebze fiyatlarında yükselişler meydana geldi. Bu durum maalesef her ramazan öncesinde böylesi durumlar yaşanmaktadır . Bu durum sıyası otoritenin artık etkisini kaybettiğini. Hükümetin artık alınan karaları hayata geçiremediğini. Alınan kararların kağıt üzerinde kaldığının açık ifadesidir. Bu durumu şöyle açıklamak gerekir. Hükümet, Tarladan sofraya kadar tüm süreçleri takip edebilmeli bu sistem üzerinden fiyatlarda denge sağlanmalıdır.
Hükümet ,Bazı temel gıda fiyatlarında destekler vermeli vatandaşın bu ürünlere ucuz olarak ulaşması sağlanmalıdır. Diğer yandan yerel yönetimler. Yerel kamu görevlileri gerekli denetimleri yapmalı . Fahiş fiyatların önüne geçilmelidir.
Bizler, Tüketiciler. Ticaret erbabı hep birlikte bu kentte yaşamaktayız. Biz Tüketiciler olmasa ticaret erbabı da olmaz. Bu Nedenlerle Ticaret erbabına ve esnafına sesleniyoruz.
 Ramazan boyunca vatandaşa mümkün mertebe karlar minimize ederek, ucuz ve sağlıklı ürün sunulmalıdır.
Tüketiciler piyasa araştırması yaparak daha ucuz kaliteli ürünlere ulaşmalıdır." 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi