Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından aday belirleme süreci devam ediyor.
Parti Meclisi toplantısının ardından CHP Genel Merkezi, Zonguldak için Zonguldak Belediye Başkanı ve Filyos Belde Başkanı adayını açıklamıştı. Ereğli ve Kozlu’nun da açıklanması beklendiği toplantıda, aday belirleme sürecinin devam ettiği ve önümüzdeki günlerde açıklanacağı genel merkez tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. 
CHP kulislerinden alınan bilgiye göre, Ereğli Belediye Başkanı adayı için genel merkeze Emrah Karaarslan için yoğun baskılar yapıldığı ve Eylem Ertuğrul’un öncülüğünde “ön seçim” yapılmasına yönelik kararın genel merkez gündemine sokulduğu öğrenildi. 
KANAL Z ekranlarında canlı yayınlanan televizyon programına telefon bağlantısıyla katılan  ve ön seçim hakkımda değerlendirmelerde bulunan Eylem Ertuğrul, ön seçim hakkında olumlu düşünmediğini ve ön seçimlerin aday belirleme sürecinde oldukça sağlıksız bir yöntem olduğunu söylemişti.
EMRAH KARAARSLAN VE EYLEM ERTUĞRUL İKİLİSİ HALİL POSBIYIK’LA MÜCADELE EDİYOR
CHP’nin Ereğli’deki en güçlü adayının mevcut belediye başkanı Halil Posbıyık olduğunu belirten Ereğli halkının bu kararına karşılık CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul, kendi istediği adayın olması yönünde gayret ediyor. Halil Posbıyık ile arasında sorunlar olduğu bilinen Ertuğrul’un halkın isteğine göre değil kendi isteğine göre hareket etmesi Ereğli seçmeni tarafından tepkiyle karşılanıyor. Emrah Karaarslan ile Eylem Ertuğrul’un aralarındaki anlaşmanın henüz ne olduğu bilinmezken, alınacak ön seçim kararı neticesinde üyelerle çeşitli pazarlıklar yapıldığı ve yapılacağı yönünde iddialar ortaya çıkıyor.
SEÇMENLER KARAARSLAN İHTİMALİYLE BELEDİYEYİ KAYBEDECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYOR
Ereğli’deki CHP’li seçmenler, Emrah Karaarslan’ın ön seçimden çeşitli oyunlarla çıkacağını düşünerek, Karaarslan’ın adaylığı durumuna seçimi AK Parti’nin kazanacağını düşünüyor. 
HANGİ GEREKÇEYLE ÖN SEÇİM KARARI ALINACAK?
CHP’nin Ereğli’deki güçsüz adayı olarak nitelendirilen Emrah Karaarslan’ı isteyen Eylem Ertuğrul’un ön seçim kararına hangi düşüncelerle vardığı merak ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi