Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla mesajı yayımladı. Özlü, Düzce’de deprem riskinin hep akıllarda olduğunu ve bu riske karşı dayanıklı yapılar inşa edildiğine dikkat çekti.
Başkan Faruk Özlü, 12 Kasım Düzce Depremi’nin 24. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında depreme hazırlık konuları ve Düzce’de imar çalışması stratejilerinden söz ederek depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.
Özlü, “Ülkemizin fay hatları ve deprem kuşağında yer alması ve bu riskin Düzce’de de bulunması dolayısıyla imar ve iskan işlerinden sorumlu olmamız bizi bu konuda daha duyarlı ve dikkatli davranmaya teşvik ediyor. Bizler biliyoruz ki; deprem doğanın yapısında var olan ve olağan bir gelişmedir. Bizlerin yapması gereken en önemli iş depreme dayanıklı yapılar inşa etmektir. Bundan 24 yıl önce iki büyük deprem ile sarsılan şehrimiz, 12 Kasım’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki yıkıcı deprem ile en büyük hasarı aldı. Bu bizler için acı bir tecrübe olurken şehirleşme bakımından her geçen yıl daha teknolojik altyapılar ve daha dayanıklı yapılar ile ders aldığımızı gösterdik. Bunun en büyük kanıtı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına harfiyen uymamız ve şehrimizdeki yapıların yüzde 80’ini yenilememiz oldu. Nitekim 23 Kasım’da yaşadığımız sarsıntıda hiçbir yıkımla karşılaşmadık, vatandaşlarımızın bilinçli davranışları ile kriz sürecini sorunsuz şekilde atlattık. Bu vesile ile yıllar önce yaşanan bu büyük acıda ailesini, yakınlarını ve sevdiklerini enkaz altında ebediyete uğurlayan her bir vatandaşımıza tekrar başsağlığı diliyor, tüm hemşehrilerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Allah ülkemizi, aziz milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA