Demokrasi ve Atılım Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın seçim zamanı verdiği hastane projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Keleş, bina özel bir firmanın binası belediyenin orayı alacak parası yok eğer parası varsa önce esnafa olan borçlarını ödemeli diyerek Başkan Bektaş’ın insanlara olmayacak bir umut sattığını söyledi. Ayrıca insanlara hastane yapacağım vaadiyle 2 bin kişiye umut verdi böyle seçim yatırımı olarak sansasyonel haberlerin hiç birimize fayda sağlamaz dedi. Başkan Keleş’in açıklamaları şu şekilde;
“Şimdi hastanenin bildiğimiz kadarıyla hastanenin olduğu bina ya da bilmeyenler için şöyle söyleyeyim. Eski terminalin yanında yapılan bina AVM projesi olarak yapılmış olan bir bina.  Hiçbir tarafında kamu yok, özel idare yok, Kozlu Belediyesi yok diğer kamu kuruşlarının hiçbiri yok. Tamamen özel sektörün, bildiğimiz kadarıyla bir faktoring firmasının yapmış olduğu bir imalattır. Siz bu imalatı Kozlu Belediyesi'nin parası varsa  gitsin önce esnafına olan borcunu ödesin. Kozlu halkını Kozlu esnafını belediyeye iş yapan insanları bir rahatlatsın. Ondan sonra binayı nasıl satın alacağını düşünsün. Onun haricinde bu yapılan açıklama tamamen seçime dönelik bir yapılan açıklama. Evet biz bu açıklamayı ilk belediye Başkanımız yaptığı zaman takdir ettik gene takdir ediyorum eğer bina üzerindeki mülkiyet problemlerinin çözebildiği, hak sahiplerinin parasını ödettirip uzlaştırıp binayı hastaneyi yapacak olan firmaya verdirebilirse ve bu konuda ruhsatıydı, Diğer konularda Kozlu Belediyesi'nin Bu konuyla ilgili destek olacağına zaten şüphemiz yok.

“2 BİN KİŞİYE BOŞ UMUT VERDİ”
Vatandaşlarımıza orada 400-500kişiyi istihdam sağlayacağız diye açıklama yaptığı zaman bugün bakın 500  kişiyi çalıştırıyorum dediğiniz zaman 2 bin kişiye bakacaksınız. Kozlu nüfusu 40-50bin arasında bir nüfusu var 2 bin kişi çok ciddi bir rakam. 2 bin kişiyi umutlandırmak, bu insanlara umut vermek, olmayacak bir dua için umut vermek hiç yakışacak bir şey değil. Bir hastane yapılmasını evet teşvik ederiz. Bu konuyla ilgili üstümüze düşen bir şey varsa yaparız ama insanlarımızı doğru yönlendirmesi lazım. Olmayacak Bir bina üzerindeki sorunları nasıl çözeceğiyle ilgili, projeleriyle ilgili eğer belediye başkanı açıklama yaparsa buradaki bina üzerindeki piyasada konuşulan sorunların nasıl çözüleceğiyle ilgili açıklama yaparsa herkesin kafasındaki soru işaretlerini gidermiş olur. Biz de üstümüze düşen bir şey varsa takdir ederiz ama onun haricinde seçime dayalı seçim yatırımı olarak sansasyonel haberlerden hiçbirimize fayda sağlamaz. Binlerce işsizimiz de olduğu bir ilçemizde bu şekilde haberlere karşıyız” dedi.

(Haber:Ercan Demir)