"Fevkani köprüsünden çıkan hurdayı peşkeş çektiği" yönünde iddialara cevap veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, çok sert konuştu. İhale öncesi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyenlerine köprüde kaç ton hurda olacak şeklinde rapor hazırlattığını ve raporda 1.842 ton olacağın öngörüldüğünü belirterek ihaleyi ona göre yaptıklarını söyledi.

Hurdanın peşkeş çekildiği söyleyenlerle ilgili olarak da ilgili ilgisiz ilgili bilgisiz herkesin konuştuğuna dikkat çeken Başkan Ömer Selim Alan şunları söyledi;

"Hurda ile ilgili şehrimizde bir hassasiyet var. Hurda deyince ilgili, ilgisiz, bilgili, bilgisiz konuda vakıf olan olmayan herkes bir yorum yapıyor. Doğaldır. Zonguldak'ımızda ne yazık ki bunlarla şahit oluyoruz. Değerli arkadaşlar biz ihaleye çıkmadan önce üniversitemizde yazı yazmak suretiyle dedik ki biz tahmini bir tonaj istiyoruz. Zonguldak'ımızın göz bebeği, Bülent Ecevit üniversitemizin değerli hocaları, raporda belediyemizde var. Zaten ihale dosyamızda da var idi. Yaptılar, hesaplamalarını, 1842 ton. Küsüratı da var. 1842.15 ton olabileceğini söylediler. Biz de ihale dosyamızı ona göre ayarladık. Arkadaşlar zaten bittiği zaman kantar fişlerini getirecekler. Basında da paylaşırız. Ama biz de duyuyoruz. 8 bin ton, 10 bin ton, 20 bin ton, 200 milyonlar, 50 milyonlar havalarda uçuşuyor. 

Değerli arkadaşlar, Fevkani Köprü'müzün tahmini 1842 ton hurdasını olduğunu, hocalarımız bize söyledi, Bülent Ecevit, üniversitemizin ilk hocaları biz de ona binaen çıktık ihalemize. Bununla ilgili itirazı olan varsa rapora itiraz edebilir, raporu verebiliriz kendilerine. Adli makamların yeri daha önce de ben söylemiştim. Yani bu tip şeylerle gündemi meşgul etmek, ne bileyim artık ne kadar katkı sağlıyor. Bilmiyorum yani daha önceden hurdayla ilgili hassasiyetleri olduğunu biliyoruz. Ne kadar hassas davrandığımızı da herkes biliyor. Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz. Tabii ki bu tip maddi konular olduğu zaman vatandaşımızın haklı olarak hassasiyet göstermesi de doğaldır. Hak veriyoruz Ama bütün vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Tabii şimdi malum seçim zamanı bunu kaşımak isteyecekler. Yapıyorlar da tam da seçimin artık böyle aday adaylığı, adaylık zamanları geldi, cafcaflı hale gelmeye başladı. İttirazı olan varsa da değerli arkadaşlar raporu da kendilerine gösterebiliriz. Yarın tamamen yıkım bittikten sonra da fiş paylaşacak arkadaşlarımız. Ne kadar ton, çelik olduğunu herkes öğrenmiş oldu."

Kaynak: Ercan Demir