GÜNCEL

'FİLYOS'A PEŞKEŞ ÇEKİLMİYOR'

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilerin CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Filyos Endüstri Bölgesi hakkında yaptığı açıklama ve CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney’in uyum içinde çalışalım çağrısı konularında sorularını cevaplandırdı.

TOSUN: FİLYOS'A PEŞKEŞ ÇEKİLMİYOR

Filyos Endüstri Bölgesi için, ön ve arka tarafında bakanlığımızın kriterlerine uygun hepsine yetecek kadar yer var kim gelirse gelsin orada biz onlara yer buluruz diyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, konuşmasına şöyle devam etti:

YETERKİ ORAYA GELSİN

“Filyos Endüstri Bölgesi yönetiminin Tosyalı Holding'e verilmesi konusunda Sayın Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu açıklama yaptı. Orada peşkeş ile ilgili bir şey yok peşkeş çekilen bir yerde yok. Sayın Tosyalı bakanlığımıza müracaatını yaptı ve oradaki yönetime talip oldu. Orada bakanlığımızın kontrolünde yapılacak yol, tren yolu, altyapı, köprü gibi bir sürü işler var. Tosyalı bu işlerin yönetimine talip oldu. Orası kaç yıldır konuşuluyor ve kimde orayla ilgili gidip bir yere müracaat etmedi. Ben buradan çok iddialı bir şey söylüyorum; Kim gelirse gelsin orada biz onlara yer buluruz yeter ki oraya yatırımcı gelsin.Hepsine yer var.'' dedi.

TOSUN: SIKINTI YOK”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilerin “CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney’in Sayın Zonguldak Belediye başkanının CHP grubuyla uyumlu bir şekilde çalışmaya davet ediyorum. İl Başkanı olarak da bize düşecek görevlerde de yardımcı olmaya hazırız” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şöyle cevap verdi:

“Biz zaten hep beraber iyi geçinen bir ekibiz. Zonguldak için Zonguldaklının menfaatleri doğrultusunda başta Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte CHP’li meclis üyeleriyle her türlü şeye biz hazırız. Sayın Belediye Başkanımızda göreve başlar başlamaz zaten bunu söyledi. Biz öyle bir sıkıntı görmüyoruz. Zonguldaklının menfaatleri doğrultusunda yapılacak bütün işlerde biz onlarla beraber harekette ederiz iyide geçiniriz. Şuanda bence hiçbir sıkıntı yok.”dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise bu soruya şu cevabı verdi; 

“İl Başkanımın söylediği gibi bizim zaten başından beri söylediğimiz bu. Hakkı Beyin söylemiyle sanki bir sıkıntı varmış gibi bir algı oluştu. Biz zaten Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi gurupları, il başkanları ve CHP vekilleriyle Zonguldak olarak birlik beraberlik içerisindeyiz. Bu beraberliğimiz zaten en son yaptığımız meclis toplantımıza da yansıdı. Bütün kararların oy birliğiyle geçmesi beni çok mutlu ediyor. Biz Zonguldak adına hep beraber gayret gösteriyoruz. Zonguldak’ın seçilmiş insanlardan hakikaten çok beklentisi var. Sayın il başkanlarımız da zaten uyum içerisinde çalışıyorlar. Seçim zamanı tabi ki siyaset yapacağız ama şuan seçimsiz bir sürece girdik, hizmet zamanına girdik. Bu nedenle CHP’li ve MHP’li arkadaşlarımızla bu zamana kadar bir sorunumuz olmadı bundan sonrada olmayacağını ümit ediyorum. Artık Zonguldak’ın hak ettiği yere gelme vakti. Artık hizmet vakti!”dedi.

(Haber-Ercan Demir)