Fırat Birkan çarşı merkezinde esnafları ve vatandaşları ziyaret etti kıraathanelerde vatandaşlarla sohbet etti kendisini tanıttı ve sorunlarını dinledi.
Vatandaşlar Fırat Birkan'a yoğun ilgi gösterdi.

Fırat Birkan yaptığı açıklamada kendisini Adaylık konusunda şanslı gördüğünü ifade etti.

Adaylık konusunda Partisi'nin en doğru karar vereceğine inandığını ifade eden Fırat Birkan şunları söyledi:

"Süreç başladı biliyorsunuz  Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday adayları da belli oldu. Adayların resmi çok değerli. Ben kendimi halka tanıtmak istiyorum daha önce çeşitli görevlerde bulundum ama  tanımayan insanlar da var. Onlarla birlikte oluyorum. Eee pazara indim. Sivil toplum kuruluşlarına gidiyorum, kahvelere gidiyorum. İnsanlara dokunuyorum. Taleplerini alıyorum. Görüşlerini alıyorum. Çok olumlu dönüşler alıyorum. Çok mutlu oldum ben de. İnsanlar da çok mutlu oluyor. Amacım insanlarla Görüşmek, tanışmak, bunların isteklerini, onların taleplerini almak çok da iyi gidiyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz.  

5 Aralık'ta biliyorsunuz partimizin aday adaylık süreci sona eriyor. Ondan sonra genel merkezimiz en kısa süreçte Taksimi bir aydır olur. Daha az olsun. Bunu tam ben de bilemiyorum. Açıklamalar yapılır. İş başkanımız Devrim Dural'da açıklamasını yapar. Bir ay içerisinde adaylar arasından en doğru olana karar verilir ve  adayımızla beraber yürürüz. 

Bu işi  yapabileceğime inanıyorum. O yüzden partimizin de en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Ön seçim olur Ankara'ya seçim, anket olursa. Hepsi bizim için, benim için kabulümdür"

Kaynak: Ercan Demir