CHP Aday Adayı Fırat Birkan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerin sorularını cevapladı ve  önemli açıklamalarda bulundu.

Yapamayacaklar nı değil yapacaklarını projeleri vaat edeceğini ve  gerçekçi olacaklarını gelirken Fırat Birkan şunları söyledi:

"Selim Alan'ın projelerine bakıyorum taahhüt edilenle yaptıkları uyuşmuyor. Ben mimarım çok güzel bir proje çizerim ortaya koyarım. Ama gerçekçi olmak lazım. Planlamayı doğru yapmalıyız. Pazardaki Ayşe teyze "kongre merkezi" istemiyor.
Mesela geçtiğimiz gün bir heyelan yaşandı. Önce bunları engellemek lazım. Risk haritası çıkarmak lazım.
Çalışma yapmak lazım. Az riskli yerlerde, çok riskli yerlerde alınan önleme bakacağız
Büyük projeler beklemeyin. Belediyenin elinde olan atıl durumda olan yerleri aktif konuma getireceğiz en önce. Bunları adaylık sürecinde açıklayacağız."

''MEVCUT İŞÇİLERİ ÇIKARMAYACAĞIZ AMA YENİ İŞÇİ DE ALACAĞIZ''

Birkan, "Tabii ki mevcut işleri çıkarmayacağız ancak göreve geldiğimizde de yeni alımlar olacak" dedi.
Birkan, "Belediye başkanı olursam işçi çıkarma olmayacak. Mevcut personeli çıkarmak değil hizmeti en iyi hale getirmek. Alınması gerekiyor sa personel alınacak. Mevcut personel de daha iyi hizmet etmek için yönlendirilecek.
Selim başkan aldıysa gerek gördüğü için almıştır hizmet için almıştır. Bütçe planlaması yapacağız. Net ifadeleri o zaman yaparız" şeklinde konuştu .

''DEMEK Kİ SLOGANIMIZ ETKİLİ OLDU''

Birkan, "Zonguldak'a mimar lazım dedik, Selim Alan'da belediye başkanı lazım dedi, Tahsin Erdem' de mali müşavir lazım dedi demek ki sloganımız etkili oldu." İfadesini kullandı.

''PARTIMDENN HİÇ KOPMADIM''

Kendisini hiçbir zaman partisinden kopmadığını hep içice olduğunu belirten Fırat Birkan şunları kaydetti:

"Ben hiçbir zaman partindem kopmadım. Biz CHP'li üyelerimize güveniyoruz. Aday adaylığı sürecine başvurduk. Çok değerli aday adaylarımız var, hepsiyle görüşüyoruz. Bu zamana kadar süreç çok güzel geçti. İl ve ilçe işe çok güzel bir uyum var. Aday adaylığını uzun süredir düşünüyordum. Çalışmalarıma başladım. Başvuru yaptıktan sonra ilk saha çalışmalarını başlatan aday adayı benim. Odalara gidiyorum, halkla buluşuyorum. Birinci amacım kendimizi tanıtmak. İkinci amacımızda bu kurumların belediyeden istek ve taleplerini öğrenmek. Bunların neler olduğunu not alıyoruz. Adaylık olduktan sorma da bu isteklerle ilgili bir çalışma ve acil eylem planlarımız olacak. Bu eylem planlarının oluşumunda bu geri dönüşler çok önemli
Baştan beri hep şunu ifade ediyorum. İlk etapta konforu artırmak istiyorum. Ama görüyorum ki flaş bir proje isteniyor. Başkanlarımızın taahhüt ettiklerine, yapılmış olanlara ve yapılmayanlara baktım. Örtüşmüyor. Biraz gerçekçi olacağız. Bunlar için olurumuz var mı, fizibilitemiz var mı? Önce planlama yapıyor ve halkla konuşuyoruz. Pazardaki Ayşe teyzemiz bizden kongre merkezi istemedi. Asıl temel ihtiyaçlarda eksikler var ve halk bunların karşılanmasını istiyor. Çok vehim bir olay oldu, bir heyelan gerçekleşti. İlk önce bunları engelleyeceğiz. Burada tüm kurumlarla birlikte bir risk haritası ortaya çıkartacağız. Büyük projeler beklemeyin ama atıl olan yerleri aktifleştirmek istiyoruz.

''İSRAFI KESECEĞİZ KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANARAK ÜÇLÜ BELEDİYE OLACAĞIZ''

İsrafı keseceğiz. Kaynakları kullanacağız hizmet edeceğiz.
Geçtiğimiz günlerde Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile görüştüm. Sonuöta hükümetin desteğini almıyor. Bu hizmetleri nasıl yapıyorsun diye sordum. Onun tecrübesini göre bu çok basit. İsrafı kes kaynağı doğru kullan. Biz de öyle yapacağız" dedi.

Kaynak: Ercan Demir