ÖZEL HABER

Fitness antrenörü Taylan Varol kişisel antrenörlerin bireylere olan katkısını anlatarak sporun öneminden bahsetti. 

1980 doğumlu olan fitness antrenörü Taylan Varol, spor yapmaya 13 yaşında Zonguldakspor’da futbol oynayarak başladı. Daha sonra 17 yıllık profesyonel kariyerini sürdürmesi ile 2014 yılında Futbol antrenörlüğü görevini icra etti. Varol son 3 yıldır fitness antrenörlüğü yaparak bireysel eğitimler veriyor. 

“SPORUN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ” 

Sporun insan hayatında önemli bir yeri vardır ve sağlıklı bir bedene sahip olmak için spor yapmamız gerekiyor diyen fitness antrenörü Taylan Varol, Spor-Beslenme-Dinlenme üçlemesi birbirinden asla ayrılmaması gerekiyor diyerek yaptığı açıklamada,”
Kişisel olarak kendimi geliştirmek ve güncellemek hedefi ile başladığım bu sektörde birçok öğrenci ile çalışma fırsatım oldu.Gayet güzel sonuçlar elde ettiğimizi düşünüyorum.Sporun insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu idrak ettiğimiz şu zamanlarda kişilerin özel antrenör ile çalışma isteklerinin ve buna ihtiyaç duyduklarının farkında olarak, gerek mental gerekse fiziksel olarak kişinin ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılamanın amacımız olması gerektiği kanaatindeyim. Sağlıklı ve Fit bir bedene sahip olmanın yanı sıra psikolojik olarak da sporun insana olan etkisini çalışma yaptığımız sedanter bireylere aktarmaktayız.Hayat koşuşturmacasının içerisinde kendimize 1 saat ayırarak bizim aslında ne kadar önemli olduğumuzu hissetmek,spor yapmanın bir başka nedeni olması gerektiği kanaatindeyim.Öncelikle sağlıklı bir bedene sahip olmak ve mental açıdan daha iyi bir psikoloji elde edebilmek için spora başlanmalı ve bu doğrultuda disipline olmalıyız.Bu başlangıç zaten devamında fit bir görünüm,yaşam kalitesinde artış ve en önemlisi özgüvenli bir kişilik olarak bireye geri dönecektir.Ek olarak da beslenme konusunu ele alırsak,spor ile birlikte yapıldığında sonuç kişinin istediğinin dışında gelişmeyecektir.Spor-Beslenme-Dinlenme üçlemesi birbirinden asla ayrılmaması gereken bir düzen olmalıdır.”dedi. 

“KİŞİSEL ANTRENÖRLERİN KATKILARI”

Fitness antrenörü Taylan Varol, kişisel antrenörlerin bireylere olan katkısını açıklayarak özel antrenörler ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi,”

Kişisel antrenörlerin bireylere katkısı şu şekilde; 

•Disiplin 
•Motivasyon 
•Kişiye özgü antrenman planlaması 
•Progressive overload( kademeli aşırı yüklenme) yöntemini uygulama 
•Doğru ve sağlıklı hareket formları
•Gelişim ve dönüşüm sürecinde mental destek 
 
Bu doğrultuda kişilerin özel antrenörlerin desteği ile sağlıklı  bir bedene ve sağlıklı bir psikolojiye sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. Sağlığın bu denli önemli olduğunu idrak ettiğimiz bu dönemde herkesin spor ile kalmasını temenni ederim.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Neriman Dengiz