İki hafta önce kilosu 2 bin liradan satılan ereğin fiyatı  800 TL’ye geriledi. Yerli yaz meyvelerinin çıkmaya başlaması ile birlikte önümüzdeki  günlerde fiyatların düşmeye başlayacağı belirtildi. İran’dan gelen karpuzun kilosu 50 TL’den alıcı buluyor.  Bütün karpuz alamayan vatandaşlar  dilim olarak alıyorlar.
İthal olarak  yurt dışından gelen eriğin kilosu 2 bin TL’dan 800 TL’ ye kadar düştü. Tane olarak satılan eriğin 7 tanesi 100 TL’den hamile  kadınlar tarafından alınıyor. Şeftali, kayısı, dut gibi meyvelerin kilosu ile 700-800 liradan satılıyor. Şili’den gelen üzümün kilosu 400 TL. 
CANI ÇEKEN  VATANDAŞ TANE İLE ALIYOR
İnsanların yaz meyvelerini tane  veya dilim olarak aldığını belirten 30 yıllık manav esnafı Serkan Cöndek şunları söyledi; “ Havaların Isınmaya başlaması ve  bahar aylarının gelmesi ile birlikte yaz mevsimi meyveleri  tezgahlarımızı süslemeye başladı. En çok ilgi gören  ve hamile  vatandaşların tercih ettiği can ereğin kilosu  iki hafta önce 2 bin lira idi. 800 liraya  geriledi. İnsanlar sayı ile 3’er 5’er tane tadımlık alıyor. Tanesi 10 liradan alıcı buluyor. Şili başta olmak üzere Güney Amerika Ülkelerinden gelen  Şeftali, Kayısı, Dut gibi meyvelerin kilosu 700-800 TL arasında satılıyor. İran’dan gelen Karpuzun kilosu 50 Lira. İnsanlar bir dilim olarak alıyor.Şili’den ithal edilen üzümün kilosu 400 lira. Önümüzdeki günlerde yerli meyvelerin çıkmaya başlaması ile birlikte  fiyatlar düşecek ve normal seviyesine düşecektir.” dedi

Muhabir: Ercan Aygün