Batı Karadeniz ve Zonguldak’ta fındık hasad dönemi başladı. Fındık üreticileri henüz fındık fiyatlarının açıklanmaması karşısında büyük bir tedirginlik yaşıyor. 
Alaplı fındık üreticileri ise fiyatların açıklanmamasının yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Alaplı7da henüz depo sorununu çözmemesi de tepkilere neden oluyor. Fındık üreticileri fiyatların bir an önce açıklanmasını, ödemelerin de peşin yapılması talebinde bulundu.
ŞEREF TÜRKOĞLU’DAN TEPKİ GELDİ
Alaplı  Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık sezonu başlamasına rağmen halen fındık taban fiyatının açıklanmamasına tepki göstererek, TMO’nun Alaplı’da halen depo kiralamadığını belirtti.
Türkoğlu konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Fındık taban fiyatlarının hala açıklanmaması üreticileri endişelendiriyor. Taban fiyatlarının en yakın zamanda açıklanmasını bekliyoruz. Fındık hasadının başlamasına az bir zaman kalmasına rağmen hala Toprak Mahsulleri Ofisinin ilçemizdeki depo sorunu çözülememiş, depo tutulmamıştır. Depodan önce hala TMO’nun alım yapıp yapmayacağı bile belli değildir. Tüm bunlara istinaden biran önce taban fiyatlarının açıklanmasını, TMO deposunun tutulmasını, fındık alım tarihlerinin açıklanmasını ve ödemelerin peşin yapılmasını talep ediyoruz.”

(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz