Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında İlk Cumhuriyet şehri olan ilimiz ait eski fotoğraflardan İl Kültür Müdürlüğü arşivinden seçilen Zonguldak’ımıza ait “Geçmişten Günümüze” adlı fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.
Sergi Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) tarafında açıldı..

Devlet güzel Sanatlar galerisinde Düzenlenen serginin açılışını; Zonguldak il Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Gülşen , il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun  vr okul müdürü nadire Çebi birlikte gerçekleştirdi.

Sergide 100 yıllık Cumhuriyetimizin 100 yıllık şehrine fotoğraflarla yolculuk yapıldı.

Zonguldak il Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Gülşen , yaptığı konuşmada milli hafızayı korumak anlamında bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Sergiyi düzenleyen Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek)Müdürü Nadire Çebi, katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi;

FOTOĞRAFLARLA YOLCULUK
(100 Yıllık Cumhuriyet’imizin, 100 yüz yıllık şehrine…)
Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Fotoğraflarla Yüz Yıllık Yolculuk adlı sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Zonguldak halkının ziyaretine açılmıştır.
Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından Kültürel Miras Listesi’ne alınan ve Cumhuriyetimizin Zonguldak’taki -ilk kız okulu olması hasebiyle- sembol kurumlarından biri olan 1941–1942 eğitim-öğretim yılında eğitim faaliyetine başlayıp 83 yıldır bu faaliyetini devam ettiren Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılından Zonguldak’ın 100. Yılına projemiz kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından il yapılan ilk il olan Zonguldak’ımızın tarihine; “Fotoğraflarla Yolculuk “ adıyla İl Kültür Müdürlüğü arşivinden ve okulumuzun arşivinden temin edilen fotoğraflarla ve görsel materyallerle oluşturulan Fotoğraflarla Yüz Yıllık Yolculuk adlı sergi ile bir nostalji yolculuğu başlatıyor.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 03 Nisan 2024 tarihinde saat 11.00’de açılacak olan sergi 03-04 Nisan 2024 tarihleri arasında Zonguldak halkının ziyaretine açık olacaktır.”
Sergi 2 gün açık kalacak.

Muhabir: Ercan Demir