Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in standı ziyaret ederek ettiklerini belirten Zonguldak Karaelmas Kadın Kooperatifi Başkanı Sevgi Alay, Zonguldak'ı gururla temsil ettiklerini kaydetti.

Fuarda ürettikleri ürünleri sattıklarını ve çok beğenildiğini belirten Zonguldak Karaelmas Kadın Kooperatifi Başkanı Sevgi Alay, şunları ifade etti.

''TİCARET BAKANLIĞININ DAVETLİSİ OLARAK FUARA KATILDIK''

"Gaziantep'te Zonguldak'ı temsilen gitmiştik. Kadın kooperatifi olarak. Türkiye'de 400 kadınla birlikteydik. Gaziantep Orta Doğu  Türkiye Kadın  Kooperatifleri Fuarı'ydı. Kendi ürünlerimizi, geri dönüşüm yüzde yüz sıfır atık projesi olduğu için çok önemsediler ve bizi davet ettiler. Ticaret Bakanlığının davetlisi olarak gittik.  Başarılı  temsil ettik.

''ÜRÜNLERİMİZ DİKKAT ÇEKİCİYDİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN NİZİMLE YAKINDAN İLGİLENDİ''

Ürünlerimiz dikkat çekiciydi zaten. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ilgisi çok fazlaydı nizlere destek vereceğine söz verdi. Sayın Ticaret Bakanımız ilgilendi bizimle ve derdinizi anlattık. Sıkıntılarımızı kooperatifler olarak anlattık. 

''ÇOK CİDDİ PROJELERLE VE DESTEKLE DÖNDÜK''

Dünya Bankası temsilcileriyle toplantılar yaptık. Ticaret Bakanlığı'nın Tarım Kooperatif birlikleriyle toplantılar yaptık. Çok ciddi projelerle, çok ciddi girişimlerle döndük. 3 tane de ürünümüzü pazarlama fırsatı bulduk. 

''AMACIMIZ ZONGULDAK'TA KADIN İSTİHDAMINI DAHA DA ARTTIRMAK''

Olumlu ve verimli geçti. Kadın istihdamını daha arttırmak istiyoruz. Zonguldak'ta atölyeler kurarak, geri dönüşümü daha çok toplumda harekete geçirmek için hedefimiz buydu zaten. Onu da başardık"

Kaynak: Ercan Demir