Gıda güvenirliliğini sağlamak adına denetimlerin yapıldığını belirten İl Müdürlüğü temsilcileri yaptıkları açıklamada şöyle dedi,” 
Yöresel Ürün Adı Altında Piyasaya Arz Eden Gıda Satış Yerlerine Denetim
Gıda güvenirliğini sağlamak ve tüketici menfaatlerini en üst düzeyde korumak amacıyla gıda üreten işletmelere ve gıdayı piyasaya arz eden işletmelere yıl boyunca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında rutin, şikayet ve izlenebilirlik denetimleri Bakanlığımız uhdesinde yürütülmektedir. 
Bu kapsamda; ilimiz sınırları içerisinde farklı noktalarda kurulan il tanıtım günleri vb. adlar altında çeşitli fuar sergi alanlarında, alışveriş merkezleri içerisinde kurulan kalıcı veya geçici satış stantlarında yöresel ürün adı altında piyasaya arz edilen gıda ürünlerine yukarıda bahsi geçen kanun kapsamında gerekli denetimler gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca ilimizde bulunan belediyelere ve alışveriş merkezi yönetimlerine; yetki bölgelerinde gıda satışı yapmak üzere fuar, sergi, stant vb. kurmak için satış izni isteyen işletmeleri gıda güvenilirliği ve halk sağlığı açısından zamanında ve etkin denetim yapılması için İl Müdürlüğümüzün haberdar edilmesi konusunda bilgi verilmiştir.
Yıl boyunca üretim yerlerinde ve gıdayı piyasaya arz eden satış noktalarında, güvenilir gıda arzının sağlanması ve hızlı tedbirler alabilmek, Zonguldak halkının sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince gerekli gıda denetimleri kararlılıkla sürdürülecektir.”

Muhabir: Neriman Dengiz