Cumhuriyet Halk Parrtisi'nin Zonguldak Merkez İlçe Kongresi 4 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Mevcut ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Ebru Uzun'a ise destekler çığ gibi artmaya devam ediyor.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç delegeleri kongre öncesi bir araya gelerek Ebru Uzun'u destekleme kararı aldı.
Teras Cafe'de bir araya gelen CHP'nin genç delegeleri 4 Eylül'deki kongre öncesi CHP merkez ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Ebru Uzun, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney ile bir araya geldiler. 

Genç delegeler adına açıklamalarda bulunan Buse Laçin, kongrede Ebru Uzun'un destekleyeceklerini söyledi.

Buse Laçin  yaptığı açıklamada tüm delegeleri de Ebru Uzun'u desteklemeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"CHP'li gençler olarak bugün bir aradayız. Bu süreçte bize liste içerisinde yer veren Merkez İlçe başkanımız Ebru Uzun ve Gençlik Kolları başkanımız Doğukan Güney'e teşekkür ediyoruz. Önümüzde bir kongre süreci mevcut. Bu süreç içerisinde adaylardan beklentimiz yönetim kurullarında ve üst kurul delegelerin de Cinsiyet ve gençlik kotalarına uymaları partimizin gençleşmesi ve dinamik bir yapıya sahip olabilmesi adına çok önemli. Bu konuda gerekli özveriyi gösteren başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Gençler olarak kongrede Ebru Uzun başkanımızı desteklediğimizi bildiriyoruz"

DOĞUKAN GÜNEY: PARTİMİZDEKİ YENİLEŞME GENÇLERLE SAĞLANACAK

İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney de, "Cumhuriyet Halk Partisi kongre seçimlerinde gençler olarak bir damga vurduk. Kongre seçimlerinede, daha öncelerinde gençlik kotası ve cinsiyet kotasında arkadaşlarımız çok fazla yararlanamamışlardı. Ama bu seçim süreci içerisinde gerek ben gerekse arkadaşlarımız ve Ebru Uzun başkanımız konuya çok ciddi şekilde yaklaşarak gerekli itirazlarda bulundu. Arkadaşlarımız itirazlarda bulundu. Yer yer ben itirazlarda bulundum ve Cumhuriyet Halk Partisi şu an çok yüksek sayıda bir genç delegeye sahip oluyor ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi partinin değişim sürecinde genç arkadaşlarımız biz yenilikler  yaşıyor. Arkadaşlarımız kongre süreci içerisinde  Ebru Uzun başkanımızı destekleme kararı aldılar. Bu da beni çok mutlu etti. Çünkü Ebru Uzun Başkanımız gerçekten listeler yapılırken kendisi beni önererek arkadaşlarımız isim vermesini gerektiğini ve yapmış olduğumuz itirazları titizlikle değerlendirerek genç arkadaşlarımıza ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Tabii ki de bütün adaylar hepimizin adaydır. Bizim adaylardan istediğimiz kotaya uymaları genç arkadaşlarımıza listelerinde yer vermeyi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeniden değişimi başlatmalarıdır" dedi.

EBRU UZUN: HEP GENÇLERİN YANINDA OLDUM VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİM

CHP Merkez İlçe Başkanı ve İlçe Başkanı Adayı Ebru Uzun da gençlerin gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

"Ben burada bulunan bütün tüm genç kardeşlerime başta gençlik kolu başkanımız Doğukan Başkanıma ve bütün genç arkadaşlarıma destekleri için çok teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca ben de elimden geldiğince genç kardeşlerime, yoldaşlarıma gücüm yettiğince hep destek oldum. Onların önünü açmaya çalıştım. Bu seçimlerde mücadele ede ede kendilerine yer buldular. Listeleri delerek ancak delege olabildiler. Bu inşallah son olacak. Bundan sonra genç arkadaşlar artarak onların önünden daha çok açılarak ve siyasetin içinde daha çok var olarak hem Cumhuriyet Halk Partisi'ni hem Zonguldak adına yapacağı çalışmalarda şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepsinin yolunun açık olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Hepinizi tek tek çocuklara. Çok teşekkür ederim hepinize" ifadesini kullandı. (Haber:Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz