Valilik alanında yapılan program, Zonguldak Gençlik ve Spor Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş’ın Gençlik çelengini Atatürk anıtına sunması ile başladı ve saygı duruşu, istiklal marşının okunması, gençlik merkezi üyesi Sema Kaya’nın gençlik konuşması ve ardından Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş’ın Gençlik Haftası konuşmasını yapması ile devam etti. 
Gençlik konuşması yapan Sema Kaya, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisinde olduğunu belirterek, “Binlerce şehit verilerek yokluk ve sıkıntı ile kurulan ülkemizin Ulu Önder Mustafa Kemal tarafından biz gençlere emanet edilmiştir. O, gençlere olan güvenini ‘milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu ipleri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile ifade etmektedir. Bizlere de bu değerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en önemli görev ve sorumluluğumuzdur” diye konuştu.
Ardından Gençlik Haftası konuşmasını yapan Erhan Yavaş, Ulu Önder Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıl dönümünün, o günlerde yaşanan aynı heyecan ve ruhla devam ettiğini belirterek 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluşunun başlangıcı değil yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle yerine almasının adıdır dedi. Gençlere seslenen Yavaş, “ Sevgili gençler yakın bir gelecekte ülke yönetiminde ve ülkemizin geleceğinde sizler söz sahibi olacaksınız. Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda sizler yükseltecek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.
 Halk oyunları gösterileri ile devam eden gençlik haftası açılış programı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları il genelinde düzenlenecek etkinlik ve programlarla devam edecek

Kaynak: Haber Merkezi