İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Candemir Ongan 1.3 belediye başkan adayı olarak açıklanan mevcut Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş kararına rest çekerek "Bu kararın arkasında değiliz" açıklaması yaptı.

İYİ Parti’nin Gülüç  Belediye Başkan adayı olarak X'den duyuru yapılırken, Antalya'da İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay açıkladı.

Yapılan açıklamada: "Zonguldak Gülüç’ün AK Partili Belediye Başkanı Gökhan  Mustafa Demirtaş partimize geçmiştir. İYİ Belediyecilik anlayışımızla; Zonguldak Gülüç’ü Gökhan Mustafa Demirtaş ile İYİleştireceğiz. Partimize, Zonguldak’a, milletimize ve memleketimize hayırlı olsun." dedi.

İYİ Parti teşkilatı tarafından adaylığı açıklanan Demirtaş, partide ve muhalefet kanadında ciddi görüş ayrılıklarına yol açtı.

İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Candemir Ongan yazılı açıklama yaparak Gülüç adayının arkasında olmadıklarını belirterek tepki gösterdi.

Başkan Ongan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Adaylık Açıklaması yapılan GÜLÜÇ Beldesi Belediye Başkan adayı için gerekli bilgi ve belgelerin GENEL MERKEZİMİZE iletilmediğini bilmekteyim. Syn. Genel Başkanımız tasarrufunda olduğunu kesinlikle kabul etmemekle birlikte, Adı geçen partimiz üyeleri ve adayın kendi istirhamı olarak, partimiz üyesi ve genel merkez görevlisi olduğundan sözüne itimat ederek, araştırmaksızın bir girişimin sonucudur. Bu durumlardan haberi vardır yoktur, bilemeyiz. Lakin biz Zonguldak Merkez İlçe Başkanı ve Teşkilatı olarak, verilen bu kararın arkasında olmadığımızı beyan ediyoruz"

Kaynak: Ercan Demir