Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hayrettin Gezer, “Açıklanan 3600, 1985 ile 2005 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve lise mezunu emniyet mensubu emeklilerini de kapsamalıydı"

Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hayrettin Gezer, emniyet mensubu emeklilere 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili açıklamada bulundu.
Ayrıca 1985 ile 2005 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve lise mezunu emniyet mensubu emeklilerini kapsaması gerektiğine dikkat çekti. 
Şube Başkanı Hayrettin Gezer, ek göstergenin ilk defa emniyet teşkilatı tarafından istekte bulunulduğunu fakat Cumhurbaşkanının herkese pay ettiği şeklinde konuşarak tepki gösterdi. 
Yapılan tepkiye yönelik açıklama şöyle;
“Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (Hayrettin GEZER polislerin 3600 ek gösterge talebine ilişkin Basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamasının ardından bir kısım emekli polislerin memnun kaldığını, bir kısmının ise üzüldüğünü belirterek, " 1985 ile 2005 yılları arasında emekliye ayrılan ilkokul, ortaokul ve lise mezunu meslektaşlarımızın çoğunluğu ek gösterge alamamaktadır. Birinci dereceye düşmemektedir. Bu vesile ile 3600 ek gösterge alamamaktadır. Bu meslektaşlarımıza da bir defaya mahsuben 3600 ek gösterge verilmesi hepimizi mutlu edecektir."
Polis teşkilatı tamamen yok sayılıyor, ek gösterge işini ilk defa emniyet teşkilatı istekte bulundu, diğer kurumlar ek gösterge isminin ne olduğunu bile bilmiyorlardı, bize verilecek göstergeyi Cumhur başkanı Herkese pay etti,
3600 ek gösterge kararının yerinde olduğunu ancak bazı hususlarda düzenlemeler yapılması gerektiği Yüksek okul mezunu olarak birinci dereceye düşenler ile birinci dereceye düşemeyen polisler var. Ortaokul mezunları 25 senede dördüncü dereceye düşer ve zaten emekliye ayrılmış demektir. 25 senede birinci dereceye düşemeyen emekli, ek gösterge tabanını alamıyor. Yani 800 ek göstergeyle başlayan 3 ve 4’ün 1’indeki memurlar ek gösterge alamıyor. 5’in 3’ünden emekliye ayrılan arkadaşların hiçbir derecesi yok. Lise mezunu olan arkadaşlarımız da ortalama 1100 ek gösterge alıyor. Bu meslektaşlarımıza 600 ek gösterge eklendiği takdirde 1700 ek göstergeden maaş almış olacak. 3600’ten yararlanan arkadaşlarla bu arkadaşların maaşları arasında zaten 2 bin lira fark var. Şimdi bu farka bin 700 ila 2 bin lira daha ek fark gelecek. Aradaki fark daha da açılmış bulunmaktadır.
Uygulama üzerinde düzenlemeler yapılmasının şart olduğunu Malulen emekli olan çok sayıda polis var. Onların dördüncü dereceye girme imkânı dahi yok. Onların ek göstergesi zaten sıfır ve devlet memurlarının en az maaşını alıyor. Birçoğu asgari ücretin altında geçinmek zorunda kalıyor. Bu meslektaşlarımız 3600 ek göstergeden yararlanamadığı takdirde diğer polislerle arasında büyük fark olacaktır.         
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 3600 Ek gösterge kanun teklifinde, orta ve lise öğrenimli Emekli Polisler kapsam dışı bırakılmıştır Kanun yapmak, kaldırmak tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın uhdesindedir. Bizlerin talebi bir defaya mahsus bu haktan yararlandırılmak üzere mağdur emekli polislerin de ekonomik refahtan faydalandırılmasını;
 Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolardan emekli olanlar mevcut derecelerine bakılmaksızın bir defaya mahsus ilgili aylık gösterge tablosunda 1’inci dereceye intibak ettirilir. Bu kapsamda yapılacak intibak işlemi 01.01.2023 tarihi itibarı ile Emniyet hizmetleri sınıfına dahil tüm emekli personel ve hak sahipleri için uygulanır. Şeklinde düzenlenmesini Sayın Cumhurbaşkanımızın kanun teklifinin meclis alt komisyonunda tekrar incelenerek gereğinin yapılmasını; 

30/12/2015 tarhı 65-656 sayılı kanun ile orta öğrenimli Astsubaylara 1'er derece verilerek 3600 ek göstergeden faydalanmaları sağlanmıştır, bu kapsamda bizlerinde mağdur edilmemesi açısında yüksek makamınızın takdir ve tensiplerine arz ederim. "
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi