Okula başlayan milyonlarca öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak için devletten ailelere 2 bin 300 lira destek ödemesi yapılacak. Peki, başvuru şartları neler? Kimler yararlanabilir? İşte ayrıntılar...

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARININ KARŞILANMASI İSTENİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çocukların okul masrafları ve ihtiyaçlarının giderilmesi için başvuru şartlarını karşılayabilen ailelere destek ödemesi yapılacak. Sosyal ve Ekonomi Destek hizmeti kapsamına giren destek ödemelerinin yapılacağı Bakan Derya Yanık tarafından açıklandı.
Bakan Yanık yaptığı açıklamada , "SED'den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam 328.311.460 TL yatırdık" dedi. Yanık, bu yardımdan faydalanan toplam 140 bin civarı aile olduğunu ve ortalama yardım miktarının 2 Bin 337 TL olduğunu belirtti.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Dilekçe
T.C. Kimlik Numarası beyanı,
Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi
İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

Editör: Haber Merkezi