Kilimli Şehit İslam Çakar İmam Hatip Ortaokulu  öğrencileri Atalarının huzurunda Ankara da

İmam Hatip Ortaokulu Kilimli öğrenci ve öğretmenleri Ankara gezisinde Anıtkabir ziyareti, MTA müzesi, Keçiören’de Deniz Akvaryumu, Ulus’ta İlk Meclis Binası, Hacıbayram Cami  ve  türbe ziyareti yapıldı. Dualar edildi. Harikalar diyarında gezinti yaptılar. Okul Öğretmenleri ve öğrenciler gün boyu eğlence ve etkinliklerle 1 yılın tüm yorgunluğunu üzerlerinden attılar. 

Kilimli Şehit İslam Çakar İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri ve Öğretmenleri Ankara’da atalarını ebedi İstirahatını ziyaret etti. Devlet ve Millet için şehit olanlar dua ve rahmet ile andılar ve vatan millet sevgisinin önemi kavratıldı.
12 Haziran pazar günü 130 öğrenci ve okul Öğretmenleri İdarecileri ile birlikte günü birlik düzenlenen Ankara gezisinde Öğrenciler Anıtkabirde Atatürk’ün huzuruna çıkarak  Milletimiz ve devletimiz için yaptığı tüm çalışmaları nedeniyle  minnettarlıkları dile getirdiler, Kurtuluş Savaşını gezdikleri müzelerde  adeta yeniden yaşadılar bilgilerini tazelefiler. İlk TBMM binasını  ziyareti ile o dönem yapılanları yaşanılan alanlarda öğrenme fırsatı buldular. Keçiören de deniz akvaryumunda  balıkları deniz ürünlerini adeta görsel bir şölen ortamında   görüler . Büyük bir hayranlıkla müzeyi geldiler. Hacıbayram Cami ve türbesi ziyaret eden öğrenciler Camide toplu olarak namaz kıldıktan sonra türbe ziyareti yapılarak dualar etti . Harikalar diyarında doğa ile baş başa olan öğrenci ve öğretmenler bir  yıllık yoğun çalışma ortamının yorgunluğunu çeşitli oyunları oynayarak atmaya çalışmıştır. Tarihi ve kültürü mekanları yakından görme imkanının öğrenci mutlu ettiği gezi dönüşü gülümseyen yüzlerinden belli oldu. Okul Müdürü Varol Ünal, “Gezi ile ilgili olarak hayatı yaşayarak paylaşarak öğretmek için  öğrenci ve öğretmenlerin birlikte olması kurum kültürü öğrenci öğretmen kaynaşmasında önemli bir faktör olduğunu söyledi. Öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi