“Merhum Başbakan Adnan Menderes Karadeniz'de (Zonguldak) gaz arayacağım dediği için öldürüldü" Bu sözler ünlü araştırmacı Gazeteci Kazım Yurdakul'a ait.

'Her Açıdan' isimli televizyon programında konuşan Araştırmacı Gazeteci Kazım Yurdakul, "Adnan Menderes Karadeniz’de gaz arayacağım demesi yüzünden öldürüldü” dedi.

Kazım Yurdakul katıldığı bir TV programında, "Karadeniz gazı 2023 Ocak ta sisteme dahil olacak ve kullanıma açık hale gelecek. Ama Karadeniz’de daha neler var neler. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ü öldürdüler, Adnan Menderes’i öldürdüler, ondan sonra 71 muhtırasını yaptılar, 80 ihtilalini yaptılar, 93’te öldürdüler. 28 Şubat'ı yaptılar Bize fırsat vermediler ki, Türkiye’nin kafamızı kaldırmasına izin vermediler.

57, 58 ve 59 da Adnan Menderes Karadeniz’de gaz arayacağım dedi rahmetliyi astılar. Yani gücü oranında davranılabiliyor sonuçta. Zamanın Enerji Bakanı Petrol çıkacağım dedi ertesi gün kayboldu. Dolayısıyla gücünüze göre,  günü geldiğinde ve gücünüz geldiğinde açıklayabiliyorsunuz. Şu anda Türkiye gerçekten çok kuvvetli ve hiç kimsenin müdahale etme şansı yok. İçeride hala müdahale olsun diyen kesim var ama böyle bir şans yok. Hiç bir ülkenin Türkiye'ye müdahale şansı yok ve Türkiye’nin önü çok açık" ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi