Almanya'da bir süre Almanya Çaycumalılar Derneği'nin başkanlığını yapan Tuncay Karaalioğlu, dernek binasını kimseye haber vermeden baldızlarına güzellik ve masaj salonu olarak devrettiğine ilişkin iddialar Çaycuma'da ve Almanya'da yaşayan Çaycumalı vatandaşlarımız arasında yoğun tepki ve tartışmalara neden oluyor.

Çaycuma adının bu şekilde kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar, olayın tam olarak açıklığa kavuşturulması için iddiaların merkezindeki Tuncay Karaalioğlu'nun açıklama yapıp, olayların gelişmesi hakkında bilgi vermesini bekliyor.

Almanya'da yaşayan Çaycumalı vatandaşlarımız tarafından gazetemiz haber merkezine ulaştırılan bilgilere göre, dernek başkanı Tuncay Karaalioğlu kendi adına kiraladığı dernek binasını, dernek yönetimi ve üyelerin bilgisi dışında baldızlarına tahsis ederek, güzellik ve masaj salonu açılmasını sağladı.

Almanya'dan haber merkezimize ulaşan fotoğraflarda güzellik merkezi ve masaj salonuna dönüştürülen dernek binasında, dernek tabelasının halen yerinde durduğu gözlemleniyor.

SMA HASTASI ALPASLAN BEBEK İÇİN TOPLANAN PARA AÇIKLANSIN

Öte yandan, ailesi Türkiye'de bulunan SMA hastası Alpaslan Bebek için Almanya'da Tuncay Karaalioğlu tarafından kendi hesap numarası verilerek yardım toplandığı, toplanan yardımın ciddi miktarlara ulaştığı, ancak toplanan paranın miktarı ve Alpaslan Bebek'in ailesi veya ilgili sağlık kuruluşuna ne miktarda para ulaştırıldığı konusunda açıklık bulunmadığı iddia ediliyor.

Almanya'da bu türlü yardım kampanyalarında kendi hesap numarası verilerek yardım toplamanın mevzuata uygun olmadığı iddia ediliyor.

Gazetemiz haber merkezine ulaşan bilgilerden Alman makamlarının bu konuda inceleme başlatabileceği belirtilerek, Tuncay Karaalioğlu'nun toplanan paranın miktarı ve Alpaslan Bebek için ulaştırılan miktarı açık olarak belgeleri ile kamuoyuna açıklamasının gerekli olduğu bildiriliyor.

Öte yandan, SMA hastası Alpaslan Bebek'in halen ABD'de tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtiliyor.

 Gazetemize Almanya'dan ulaştırılan bilgiler doğrultusunda, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve iddiaların doğru olup olmadığının ortaya çıkması için yapılan yayınlara karşı Tuncay Karaalioğlu ve Alpaslan Bebek'in ailesi tarafından yapılacak açıklama ve verilecek bilgilerin aynı şekilde yayınlanacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi