Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na işçi alım sürecinin hızlandırılmasını istediklerini ifade etti.
Seçimlerin sona erdiğini  ettiğini ifade eden GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir kurulacak olan yeni hükümete seslenerek şunları kaydetti:

ALIMLAR İÇİN TARİH VERİLSİN

"Buradan hükümete önce Özellikle  2 bin işçinin alınacağı ifade edildi ancak şu anda işçi alımıyla ilgili herhangi bir tarih daha koyulmadı. Bununla ilgili sürece hem sendikamız hem Türkiye Taşkömürleri Kurumu takip ediyor.  Sürecin hızlanmasını istiyoruz.
Meclis zaten kuruldu ve göreve başlayacaklar. Yeni bakanlar da belirlenecek ve göreve başlayacaklar 
Kurumda işçi sayısı azalıyor ve alınların kısa sürede gerçekleşmesini bekliyoruz. Bizler ekonomiye can vermek istiyoruz. Yerin altında ki kömürü çıkarıp Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için bir uğraş içerisindeyiz. Ve bunun için işçi alım sürecimiz hala devam etmekte ve  kazanımlar için hem kentimiz için hem maden işçileri için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ayrıca toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Toplu sözleşme bitmedi, sadece toplu sözleşmede taslağı imzaladık. Onunla ilgili daha 14 tane maddemiz ve 3 tane ek madde görüşmeleri devam ediyor ve görüşmelerimizden her zaman umutluyuz." 


(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz