Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müesssesine ait ocakta eksi 450 kodunda göçük meydana geldi. 4 maden işçisi göçükte kaldı. 4 maden işçisinin etkilendiği göçükte 1 maden işçisi hayatını kaybetti, 3 maden işçisi ise yaralı olarak kurtarıldı.
İLGİNÇ TESADÜF TTK ARMUTÇUK İTFAİYE EKİPLERİNİN SANKİ İÇİNE DOĞMUŞ!
TTK Armutçuk Müessesesi’nde yaşanan göçük büyük bir üzüntüye neden olurken, ilginç bir tesadüf de ortaya çıktı.
TTK Armutçuk Müessesesi İtfaiye ekiplerinden bazı itfaiye erlerinin emekli olduğu, emekli olan itfaiye erlerinin yerlerine ise yeni personel dahil edildiği öğrenildi.
GÖÇEKTEN 1 GÜN ÖNCE KOZLU İTFAİYE EKİPLERİNDEN EĞİTİM ALMIŞLAR
TTK Armutçu Müessese Müdürlüğü yetkilileri yeni itfaiye ekipleri için Kozlu Belediyesi İtfaiye ekiplerinden eğitim desteği istedi. Yangın söndürme ve müdahalede oldukça tecrübeli olan Kozlu Belediyesi İtfaiye ekiplerinden Vardiya Amiri Yunus Yelkenci, Vardiye Amiri Uğur Ertürk ve İtfaiye şoförü Rahmen Şen TTK Armutçuk Müesesesi’nde bugün yaşanan göçükten 1 gün önce 12 Eylül Salı günü eğitim aldıkları ortaya çıktı.
Kozlu İtfaiye ekipleri, TTK Armutçu İtfaiye ekiplerine pratik araç tanıtımları, pompa bağlantıları, teknik detaylar, yangına müdahale, araç üzerinde teknik bilgiler ve çeşitli eğitimler verdi.
Konu hakkında Kozlu Belediyesi İtfaiyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “İtfaiye müdürlüğümüz tarafından Armutçuk Taşkömürü Müessese Müdürlüğü personellerine yangın eğitim ve mesleki gelişim kursu verilmiştir”
GÖÇÜK HABERİNİ ALIR ALMAZ TTK ARMUTÇU MÜESSESE İTFAİYE EKİPLERİ OCAK BAŞINDA TEDBİR ALDI
1 gün önce eğitim alan TTK Armutçuk İtfaiye ekipleri göçük haberini alır almaz alarma geçerek ocak başında yerini aldı, hazır kıta eğitimli itfaiye erleri ile çıkabilecek yangına karşı gerekli tedbirleri aldı.
OLAY NEYDİ?
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müesssesine ait ocakta eksi 450 kodunda göçük meydana geldi. 4 maden işçisi göçükte kaldı.
Göçükte kalan madencileri kurtarma çalışmaları tamamlanırken hayatını kaybeden ve yaralı madencilerin kimlikleri de belli oldu. 
1 ŞEHİT 3 YARALI
Maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin TTK'ya 2000 yılı girişli Ramazan Yıldırım olduğu öğrenilirken, Ersin Aydın, Talha Yılmaz ve Rıfat Öztürk isimli madencilerin de yaralandığı bilgisi edinildi.

Kaynak: Ender Yüksel