Küresel piyasalarda yaşanan güvensizlik nedeniyle yatırımcı güvenli liman olarak gördüğü altına geçiş yapıyor. Buna bağlı olarak artan altın fiyatları hakkında finansçılar neler diyor.

Zonguldak’ın döviz ve altın piyasasının önde gelen firması İlhan Demirci Döviz ve Kuyumculuk sahibi Ethem Demirci piyasayı değerlendirdi.

Şuanda Dolar ve Euro’nun fazla hareket kazanmadığını ancak Amerika’da ki bankaların batmasıyla beraber güvenli liman olarak dünyadaki ve Türkiye’de ki insanların altını tercih etmesi nedeniyle altın fiyatlarının yükseldiğini belirten İlhan Demirci Döviz ve Kuyumculuk sahibi Ethem Demirci Ramazan ayına girilmesi nedeniyle Zonguldak’ta finans piyasasının durağana geçtiğini söyledi.

Demirci; “Şuanda altın çok yüksek. Dolar ve Euro şuanda çok fazla hareket kazanmıyor. Fakat altında büyük hareketler var. Altında hareket olmasının sebebi Amerika’da ki bankaların batmasıyla beraber güvenli liman olarak dünyadaki ve Türkiye’de ki insanların altını tercih etmesi. Bu nedenle altın biraz ivme kazandı. Has altının fiyatı 1250/1280 civarı oldu. Çeyrek altın da 2 bin 100 civarında. 22 ayar altının fiyatı da 1200 TL oldu. Bunun olmasının sebebi dünya genelindeki bankalar arası batışlar. Türkiye’de dolar 19 civarında sabit gidiyor, Euro biraz daha hareketleniyor 20.5, 21 aralığında seyrediyor. Türkiye’de Ramazan ayında olmamız dolayısıyla bizim piyasamız durgun. Altın, Dolar, Euro vesaire biz finans olarak durağana geçtik” dedi.

“GRAM ALTININ YARISININ YARISI İLE DÜĞÜN SEZONUNU GEÇİREBİLİRİZ”

Ramazan ayının ardından düğün sezonu hareketlerinin başlayacağını belirten Demirci altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle düğün sezonunun da durağan geçebileceğini belirtti.

Demirci; “Ramazan ayı sonrası bahar aylarına gireceğimiz için düğün hazırlıkları da başlamış olacak. Ancak altın fiyatları biraz yüksek olduğu için bu sezon bizim için biraz daha monoton geçer diye düşünüyoruz. Gram altın, gram altın yarısı derken onunda yarısı çıktı. Bu sezon düğünlerimizi herhalde onlarla yapacağız diye düşünüyorum” dedi.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi