Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonları hakkında önemli bir karar aldı. Bakanlığın aldığı karara göre berber, güzellik salonları ve kuaförler haftanın 1 günü kapalı olacak. Ticaret Bakanlığı’nın konu hakkında aldığı karar 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Ticaret Bakanlığı, resmi internet sitesinden konu hakkında bir açıklama yaptı. Esnaf ile tacirlerin yıllardır devam eden ekonomik ve psikoljik sorunlarını çözmek istediklerini söyleyen Bakanlık, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

’’Ticaret Bakanlığı, esnaf ve tacirlerimizin yıllardır süregelen ve ekonomik boyutlarının yanı sıra psikolojik ve sosyolojik boyutları da bulunan önemli sorunlarını Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanundan aldığı yetkilerle çözmeye devam ediyor.Yaptığı düzenleme ve aldığı kararlarla sağlıklı, güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomik ve toplumsal yapının oluşturulması yolunda önemli adımlar atan Ticaret Bakanlığı, yine yıllardır kamuoyu gündemini işgal eden ve bir türlü çözüm bulunamayan "berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması" meselesini de çözüme kavuşturdu.Bakanlık, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerimizin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.''

Ticaret Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gördiği karara göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı gün illerin valileri tarafından belirlenecek. Bakanlık bu konuda söz konusu mesleklerde çalışanlara ve valilere herhangi bir dayatma olmayacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’ndan kararları valiliklere bırakma konusunda ‘’Ticaret Bakanlığının, karar alma sürecinde sektör temsilcilerine ve il idarelerine eşit katılım ve söz hakkı tanıyan ve bu nedenle demokrasi kültürünün ticari hayattaki tezahürü olarak nitelendirilebilecek kararı ile berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanınmış; bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.’’ açıklaması yapıldı. HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi