Kızılcapınar Baraj Gölü Havzası Koruma Planı hazırlanmasına yönelik 1. Havza toplantısı Kdz. Ereğli’de gerçekleştirildi.

 Toplantıya, Kaymakam Mehmet Yapıcı başkanlığında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe ve diğer yetkililer ile belediyemizi temsilen Başkan Yardımcısı Haluk Okur, İmar Müdürü Özgür Uysal, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ve teknik ekip katıldı.

 Projenin amacı;

 Kdz. Ereğli’ye içme-kullanma suyu temini maksadıyla kullanılan Kızılcapınar Baraj Gölü’nün ve gölü besleyen yerüstü ve yer altı su kaynaklarının korunması,

 Havzanın karakteristik özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek, koruma alanlarının belirlenmesi,

Havzanın su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi için sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidrolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özelliklerinin bilimsel verilere dayalı olarak tespit edilerek Koruma Planı Projesi hazırlanmasının çalışmasının yapılması,

 Havzada yapılacak değerlendirme ve uygulama çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak özel hükümler ve mevcut durum tespit edilerek mevcut durumun gelecekteki muhtemel olumsuz etkilerinin azaltılması ve havzada yapılan çalışmalar ile su kalitesinin iyileştirilerek havzanın korunması.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi