Zonguldak il genelinde bulunan 4 bin 29 asansörün yüzde 14’ü kullanılamaz durumda.
Zonguldak Merkez ilçede 1 bin 25 asansörün yüzde 14’ü Kullanılmaz durumda, sarı ve kırmızı etiketli. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin; Sarı ve kırmızı etiketli 147 asansörün 30’u bugün itibari ile mühürlendiğini açıkladı. 
Asansörlerle ilgili açıklama yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin; “ Asansör yasası çıktığından beri denetimlerimizi denetim Yönetmeliğine göre yapıyoruz.

Yaklaşık beş yıldır Zonguldak il genelinde oda olarak denetimleri biz yapıyoruz. Ekiplerimiz asansörleri eksikliklerini tespit ediyorlar. Sarı ve kırmızı etiketli asansörler kullanılmaz oluyor.
Yeşil ve mavi etiketli asansörler kullanılmaya devam ediyor.
Asansörlerin apartman yönetimi kimdeyse sorumluluğundadır.
Biz eksiklikleri tespit ederiz, bakım ve onarımını asansör firmaları yapıyor. Tekrar biz denetimini yaparak etiketlerini bakıyoruz.
Zonguldak il genelinde toplamda 4 bin 29 asansör var. Bir genelinde 3493 asansör mavi ve yeşil etiketli, 536 asansör sarı ve kırmızı etiketli.
Zonguldak merkez ilçede 1025 asansör var. Zonguldak merkezde 878 mavi, yeşil etiketli asansör 147 sinde ise sarı ve kırmızı asansörümüz bulunuyor.
Sarı ve kırmızı etiketli olan 147 asansörün 30’u bugün itibari ile mühürlendi” dedi.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi