Zonguldak'ın sorunlarına çözüm bulma adına yaptığı yayınlarla ses getiren Kanal Z genç dinamik ve tecrübeli kadrosuyla yoluna devam ediyor."Senden,benden,bizden" sloganıyla yolan çıkan Kanal Z haber, siyaset, spor, sağlık,kültür ve sanat, aktüel programlarıyla evlere konuk oluyor.Tele Dünya 889. kanal, SMART TV, IP TV, APPLE TV, ww.kanalz.com.tr, facebook ve youtube'den izlenen Kanal Z  bir çok önemli ismin tercihi oluyor...

"5 MİLLETVEKİLİ KANAL Z'DE BULUŞTU"

*Kanal Z Zonguldak'ın 5 milletvekilini 2021 yılının ilk günlerinde izleyicilerle buluşturdu.Milletvekilleri televizyon yayının yanısıra  sosyal medyalarımızdan yoğun ilgi gördü.Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar 3 Ocak'ta Murat Altay'ın sunduğu "Zonguldak'ın Nabzı" programına katılarak 13 bin 482, Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu "Günün Konusu" programına katılarak 10 bin 965,CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 8 Ocak'ta Yeni Adım Gazetesi Yönetmeni Erhan Çakmak'ın sunduğu "Sahne-i Siyaset" programına katılarak 2 bin 829, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş 13 Ocak'ta Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu "Günün Konusu" programına katılarak 4 bin 368, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen 14 Ocak'ta Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu "Günün Konusu" programına katılarak 10 bin 529 izleyici tarafından izlendi.

*Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen,Hamdi Uçar,Ahmet Çolakoğlu Zonguldak'a yapılan devlet yatırımlarını anlattılar, TTK, Filyos, Havaalanı,yollar,tüneller,hastane inşaatında gelinen son noktayı değerlendirdiler,partiye yönelik eleştirileri yanıtladılar.CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'da Ak Parti Milletvekillerinin açıklamalarına tepki gösterdiler,Zonguldak'a yapılan yatırımların yetersiz olduğunu kaydettiler.5 milletvekilinin TTK konusunda yaptığı açıklamalar şöyle:

UÇAR:TTK VE GMİS PROJE ÜRETMELİ

*Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar:"Sendika ve TTK üretimi arttırmak için proje hazırlasın.Koltuğa oturup akşam 17.00’de evlerine gitmekle bu iş olmaz.Sendika ve TTK bir proje hazırlasın üretimi artırsın zararı geri çeksin ki bizde norm kadromuz bu bunu alın diyelim.Hiç bir yönetici bunu yapmadı.İsterim ki TTK’da 15 bin, 20 bin kişi çalışsın.Kurum yetkilileri çözüm arayışında olurlar bize bu şekilde yardımcı olun derler."dedi.

YAVUZYILMAZ:TEK ZARAR EDEN KURUM TTK DEĞİL

*CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz:"İşçi alımı konusunda kamuda tek zarar eden kurum TTK değil.Kurumun mutlaka norm kadroya ulaşması gerekir.Üretimin artması ve iş güvenliğinin sağlanması bakımından işçi alımı şart.Kamu hizmetinin devamı bakımından bu kurumların devlet tarafından desteklenmesi gerekir"dedi.

ÇOLAKOĞLU:İŞİN BAŞINDAKİLER KAFA YORMALI

*Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu:"TTK'ya işçi alınıyor üretim yok nerede eksik var düşünmemiz gerekli.TTK'nın yıllık zararı 1 milyar TL, kar ve zarar dengelenmeden işçi alımı olmayacak.

İşçi aldırmak gerekirse istişare yaparız bakanlığa taleplerimizi iletiriz.Ak Parti iktidarında TTK kapanacak özelleşecek denildi ancak sürekli personel alındı.Bizim görevimiz ise bunu yerine getiririz. Hata kimdeyse bunu da çözmek gerekiyor. Bizlerinde artık TTK'ya bu kadar personel alınıyor nerede eksik var diye düşünmemiz gerekli.Bu işin başındakilerin kafa yorması lazım."dedi.

DEMİRTAŞ:TTK'YI GÖZDEN ÇIKARMIŞLAR

*CHP Milletvekili Ünal Demirtaş:"Rödövanslı sahalar atıl yerlerde üretimini arttırırken neden TTK üretiminin artmadığını sorgulamak lazım.TTK 170 yıllık kurumdur.Bilgi donanımlı,stratejik kurumdur.İhtiyacımız var işsiz sayımız yüksek.TTK’da çalışmak isteyen 10 binlerce işçimiz var.İşçi alımını gerçekleştirmemiz gerekiyor. TTK yönetimi yeniden yapılandırmaları gerekiyor.TTK’yı zaten gözden çıkarmışlar. Sayın Çolakoğlu’nun yaptığı açıklamayı o yüzden değerlendirdim.Zarar ediyor klasik AK Parti cevabı.Millet sizi oraya sorun çözün diye getirdi.Şikayet edin diye değil.O zaman neden iktidardasın.Genel Müdürü neden atadınız CHP atamadı iş bilen adamı getireceksiniz bilmiyorsa.Ne zaman çözümsüzlüğe itilseler hep başkalarında suç arıyorlar. İktidar sorunları çözmekle zorundadır.Çözemiyorsanız bırakın gidin.Biz çözeriz düşün Zonguldak’ın yakasından."dedi.

TÜRKMEN:VAR OLANI ELEŞTİRİP MORAL BOZMAYIN

*AK Parti Milletvekili Polat Türkmen:"TTK bizim göz bebeğimizdir,bugün zarar gibi görenler yarın parayla alamayacaklarını söyler.Dünyanın hiç bir yerinde kömür damarları olup ta zarar etmeyecek hiç bir ülke yoktur.Burası karaelmas diyarıdır.Emek verdik bunla karnımızı doyurduk.Taşkömürü Zonguldak’ın var olmasıdır.İşçi alma meselesi başlı başına mesele çözmez.Biz geldiğimizden beri 10 bin işçi aldık.Yarı mekanize ve mekanize sistemine geçirmeye çalışıyoruz.Rödövanslı sahalarımızdan da yararlanmaya çalışıyoruz.TTK ile ilgili eleştiri herkes yapabilir.Yönetimden memnun olmayabilir değiştirebilirsiniz.Bunlar olabilir var olanı eleştirip moraliniz bozarak bir yere varamazsınız."dedi.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi