Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Yönetimi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı nedeniyle çocuklara hediyeler dağıttı.

ADD şubesi başkanı Nazan Papila yaptığı açıklamada, pandemi sebebiyle Cuma günü sokağa çıkmak kısıtlaması ilan edilmesi sebebiyle 23 Nisan'ı bu şekilde kutlama kararı aldığını ifade ederek şunları söyledi:


"Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’mızı, yasaklar nedeniyle planladığımız ama gerçekleştiremediğimiz okul ziyaretlerimiz yerine yönetim kurulu ,dernek gençlerimiz ile birlikte Zonguldağın farklı bir çok  semtinde, caddelere ve çocuk parklarına dağılarak farklı yaş gruplarında çocuklara çeşitli armağanlar dağıtmak,onlarla kısa sohbetler etmek, Atatürk’ü konuşmak,anlatmak suretiyle 23 Nisan haftası boyunca kutladık.
Böyle önemli bir haftada,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamanda TBMM ‘ninkuruluşunun 101.Yılında ne acıdır ki kendilerine  “eğitimci” sıfatı verilmiş,hatta devletimizin milli eğitim yöneticiliği kadrolarına getirilmiş olan ama o mevkileri onlara bağımsız,özgür çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı büyük Atatürk’ün miras bıraktığı bilincine varamamış zihniyet,  o büyük kurtarıcının,en büyük eserim dediği Nutuk’un okullara dağıtılmasını çirkin ithamlar, gerekçeler göstererek yasaklamıştır. Sanki özenle seçilmiş bir tarih gibi biz bu vahim olayın yaşandığı günün ertesinde,bugün ADD Zonguldak yönetimi ve gençleri olarak parklarda,sokaklarda buluştuğumuz güzel çocuklarımıza Nutuk dağıttık.O büyük destanın belgesini okusunlar ki bu ülkenin nasıl yeniden kazanıldığını,muhteşem kurtuluş destanımızın nasıl yazıldığını,içte ve dışta nasıl ihanetlerle karşılaşıldığı ama bu büyük kahramanlarımızın zafere nasıl kararlılıkla ulaştıklarını öğrensniler, gaflete ve hiyanete geçit vermesinler. 
Çocuklarımıza Türk Bayrakları,balonlar,hikaye kitapları, şekerlemeler, Atatürk Tişörtleri,boya kalemleri defterleri dağıttık.O pırıl pırıl yavruların mutluluğu görmek, Atatürk kimdir sorusu karşısında  kendi içten ifadelerini duymak bizim geleceğimize inancımızı pekiştirdi. Bu ülkenin Atatürkçü nesilleri hep var olacak.Bizler de bu uğurda görevimizi yapacağız.Ata’mızı ve O’nun eserlerini anlatacağız bıkmadan yılmadan. Büyük Önderimiz; Başöğretmenimiz,Ölümsüz Liderimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere,101.kuruluş yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizi vücuda getiren,destansı mücadelemizi, direnişi, devrimlerimizi  tek ses,tek kuvvet olarak hayata geçiren o büyük kurucu meclisin vekillerini, üyelerini; Kurtuluş Savaşımız ve sonrasında bu güzel vatan için can vermiş kahraman şehitlerimizi,gazilerimiz saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.
Büyük Atatürk’ün ifadeleri ile bu ülkenin tüm aydınlık yüzlü çocuklarına sesleniyoruz:
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’’
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi