8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından "Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadın" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Maden Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen söyleşiye katılım yoğun oldu.

ADD Başkanı Zeynep Yüksel, "Şehrimize hizmet etmiş kültür sanat edebiyat gibi alanlarda Zonguldak insanına emek vermiş yüreğine dokunmuş insanların sesini dinlemek söyleşiler ve sohbetlerde onların örnek çalışmalarını tanıtmak amacıyla düşürülmüş bir projedir geçtiğimiz Sayın Türkan Karahasan'ı konuğumuzdu.
Acılı günlerden geçerken bu yılda Sivil toplum kuruluşlarında kadın konusunu işlemek istedik. Zonguldak'ta açan bir çiçek lider kadın Berran Aydan'ı çalışmalarını, çevre doğa konusunda şehrimize  katkılarını görmek istedik. Anlattıklarını slaytlarla izlediğinde ne kadar haklı olduğumuzu isabet etti bir seçim yaptığımızı göreceksiniz." dedi.

Söyleyişi de konuşmacı olarak TEMA Vakfı Zonguldak il Temsilcisi Berran Aydan'da bir kadın olarak yıllardır başarıyla sürdürfüğü çevre mücadelesini anlattı. Aydan konuşmasında çocuk gelin ve kadınları şiddet konularına dikkat çekti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi