Belediye meclisinin Mart ayı ikinci birleşiminde  Yayla Mahallesi Fener Mevkiinde sokak sağlıklaştırılması projesiyle ilgili konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Fener Zonguldak'ın göz bebeği ve bu zamana kadar çok ihmal edilmiş ve bakımsız kalmış. yapacağımız ihale ile birlikte orayı eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Halkımız bu konuda müsterih olsun." Dedi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen mecliste, ilk birleşimde komisyonuna gönderilen maddeler görüşülerek karara bağlandı.

SELİM ALAN ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada, "Bingöl’den Bitlis-Tatvan’a giden askeri helikopterimizin düşmesi sonucu şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı,yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun"dedi.

Mecliste yoklama ve açılışın ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

İNCİVEZ TAKSİ DURAĞI RESMEN KURULDU

Belediye Meclis Kararı ile kurulan İncivez Taksi Durağı ile alakalı; katılımın ve katılımlarla ilgili uygulanacak tüm usul ve esasların, ayrıca bu konu ile ilgili olarak da yapılacak ücretlendirmelerin belirlenmesi hakkındaki Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

KARTLI SU SAYAÇLARINDA Kİ UYGULAMADA DEĞİŞİKLİK OLMADI

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 23.02.2021 tarih ve 4024 sayılı, kullanılmakta olan kartlı sayaçlarla ilgili olarak firmalarla yapılan sözleşme gereği servis hizmetlerine yönelik hükümlerin yerine getirilmemesi ve bu husustaki abone mağduriyetlerinin giderilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile Türlü İşler Komisyonu Raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

TOPLAMDA 10 MİLYON LİRA KREDİ ALINMASI İÇİN SELİM ALAN'A YETKİ VERİLDİ.

Yayla Mahallesi Fener mevkiinde sokak sağlıklaştırması ve çevre düzenlemesi yapım işleri için İller Bankasından 4.000.000,00.-TL. şartlı hibe ve 6.000.000,00.-TL.kredi alınması ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da iş ve işlemlerin yürütümü için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da, toplam da 10 milyon lira alınması için yetki verildi.

ATINÇ KAYINOVA, ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ

Mecliste konuşan CHP Grup Başkanı Atınç Kayınova, Bingöl'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek, "milletimizin başı sağolsun”dedi 

SELİM ALAN: FENER MAHALLESİ ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK

Madde hakkında söz alan CHP Grup Başkanı Atınç Kayınova'nın Fener mevkii  Sokak Sağlıklaştırılması ve çevre düzenlemesi yapım işleri ile ilgili sorusuna, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Fener Zonguldak'ın göz bebeği ve bu zamana kadar çok ihmal edilmiş ve bakımsız kalmış. Yapacağımız ihale ile birlikte orayı eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Halkımız bu konuda müsterih olsun"şeklinde konuştu. 

ATINÇ KAYINOVA SORDU, SELİM ALAN CEVAPLADI

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 22.02.2021 tarih ve 3918 sayılı, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin Yönetmelikte B4 grubunda yer alan Belediyemiz kadrolarında yapılacak olan boş ve dolu kadro derece değişikliklerine ait II ve III sayılı cetvellerin görüşülmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

SELİM ALAN: 12 TEKNİK PERSONELİN KADROYA ALINMASI İÇİN ÇABA İÇİNDEYİZ

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova madde hakkında söz alarak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın daha önce Bediye’ye alımı yapılan 12 teknik personelin durumunu sordu. Başkan Selim Alan'da "12 teknik personelin kadroya alınması için çabalıyoruz. Bütçe araştırması içerisinde ifadesini kullandı. 

S PLAKALI ARAÇLARDAN  ÇALIŞMA RUHSATI VE GÜZERGAH İZİN BELGESİ ÜCRETİ ALINMAMAMASI TEKLİFİ REDDEDİLDİ!

İlimiz Merkezde faaliyet gösteren S Plakalı ticari araç sahiplerinden 2020 – 2021 yıllarına ait çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesi ücretlerinin alınmaması ile ilgili olarak yapılan talebin görüşülmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ücretler alınmaya devam edilmeli şeklindeki  raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İÇİN 180 BİN LİRA ÖDENEK ALINACAK

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ait proje bütçesi 180.000.-TL. artış göstereceğinden; 180.000.-TL. tutarında hibenin alınması ve bu hususla ilgili tüm işlemlerin yürütülmesi ve sözleşmelerin imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunan;

1-Meclis Üyeleri Atınç Kayınova, Hasan Şenol, Özberk Papila, Ozan Demirtaş, Sertan Bacak, Hürmet Kartal, Hüsnü Meydan, Deniz Dilaver, Okan Onur, Osman Bekaroğlu, Kenan Ekiz ve Turgut Aydın tarafından Belediye Meclis Başkanlığına verilen 01.03.2021 tarihli; Covid-19 önlemleri kapsamında faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmeler ile faaliyetlerinde önemli azalışlar meydana gelen işletmeler yönünden; 2020 ve 2021 yıllarına ait katı atık ücretlerinin alınmaması, oluşan tahakkuklarının iptal edilmesi; bu tarihler arasında ödenmiş olan katı atık bedeli ödemelerinin 2022 yılından mahsuplaşılması; bu tarihler arasında faaliyetleri devam eden işletmelerde ise katı atık tarife ücretlerinden doğacak borçlarının 01 Ock 2022’ye kadar ertelenmesi ve erteleme sonunda gecikme zammı uygulanmadan tahsil edilmesi hakkındaki, 

2-Meclis Üyeleri Atınç Kayınova, Hasan Şenol, Özberk Papila, Ozan Demirtaş, Sertan Bacak, Hürmet Kartal, Hüsnü Meydan, Deniz Dilaver, Okan Onur, Osman Bekaroğlu, Kenan Ekiz ve Turgut Aydın tarafından Belediye Meclis Başkanlığına verilen 01.03.2021 tarihli; 2021 yılı Gelir Tarifesinin yürürlüğe girdiği 01.01.2021 tarihinden itibaren yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamında geçici abone sınıfında bulunan abonelerin ve uygulamada yaşanan diğer hata sonucu (imar affından yararlanmış ancak yapı kayıt kullanım belgesini idareye sunmamış abonelerimiz gibi) geçici abone sınıfında bulunan diğer tüm abonelerin tahakkuk ettirilen yüksek su kullanım ücretlerinden dolayı mağdur oldukları, bu gerekçelerle oluşan hukuksuz durum kaynaklı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için 2021 yılı Gelir Tarifesindeki geçici su aboneliği fiyatının yönetmelikte belirtildiği şekilde düzeltilmesi ve yapılacak bugüne kadar fazla tahsilat yapılan abonelerden tahsil edilen fazla ödemelerin ileride doğacak su borçlarından mahsup edilmesi talebi 

Hakkındaki önergelerle ilgili olarak hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu Bilgi Raporu okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi