TÜRKALİ İLKOKULUNDA ATIK MATERYALLERDEN TASARLANAN KOSTÜMLER İLE DEFİLE YAPILARAK FARKINDALIK YARATILDI

Zonguldak Kilimli Türkali İlkokulu 4/A sınıf öğrencileri okul müdür yardımcısı Serçin Adıgüzel Süerdem koordinatörlüğünde 9 ortak ile birlikte yürüttükleri “Müziğin Doğası ile Doğanı Yaşat” eTwinning Projesi ile öğrencilerine geri dönüşümün önemini kavratarak çevre bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli müzik etkinliklerini derslere entegre ederek çalışmalar yaptı. Nisan ayı etkinliği olarak öğrenciler atık materyallerden kendi yaratıcılıklarını kullanarak kostüm tasarladılar. Tasarladıkları kostümleri giyerek, dans ederek bir defile gösterisi hazırladılar ve hazırladıkları bu gösteriyi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında diğer öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve diğer misafirlere sunarak farkındalık yarattılar. Hem eğlendiler hem öğrendiler.

Bu proje ile öğrencilerin çevre bilincinin geliştirilmesi, müzik alanında etkinlikler yaparak öğrencilerin becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin geri dönüşümün önemini kavramaları, atık malzemeleri kullanarak sanatsal çalışmalar yapmaları, öğrencilerin çevre sorunlarına duyarlılıklarını arttırmaları, öğrencilerin proje ortakları ile işbirliği becerilerini arttırmaları ve öğrencilerin çevrelerindeki sorunlara çözüm bulma becerilerini arttırması hedeflenirken bu hedeflerin de olumlu yönde sonuçlandığı görüldü.

Türkali İlkokulu Müdür Yardımcısı Serçin Adıgüzel Süerdem , "Yapılan bu çalışmalara çocuklar büyük bir heyecan ve istekle katılmakta, etkinliklerden büyük bir keyif alarak eğlenerek öğrenmenin hazzını yaşamaktadırlar." dedi. 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi