Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe başkanı Mükerrem Ayçiçek ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şube Başkanı Fehim Dinç'i ziyaret etti. Ziyarette dernek yöneticileri ve üyeleri hazır bulundu. Anadolu Engelliler Birliği Derneği Şube Başkanı Fehim Dinç, Mükerrem Ayçiçek'e dosya sundu.

Dernek Başkanı Fehim Dinç Mükerrem Ayçiçek'e engellilerin sorun ve taleplerini ileterek, "Kamu binalarına ulaşım ve erişim konusunda sıkıntı çekiyoruz, engelli sağlık kurulu raporu alımında sıkıntı yaşıyoruz. %40 altında olan engelli raporu oranı alan engelli vatandaşlarımız engelli haklarından yararlanamıyor ve işin kötüsü işe girmek istediği zaman rapora göre engelli sayılmadığı gibi sağlıklı statüsünde de görünmeyip muhallakta kalıyorlar.

Özellikle derneğinimizin asıl amacı olan engellilerin manevi eğitimi ile ilgili her hafta salı ve perşembe günleri şuur ve hadis dersleri olmasıgerekirken mevcut yerimiz olmadığından şu an derslerimizi whatsapp üzerinden online olarak yapmaya çalışıyoruz.

Zonguldak'ta bu derslerimizi daha çok engelli arkadaşlarımıza ulaştırmak için derneğimize yer tahsis edilmesini talep ediyoruz." dedi.

Ak Parti Merkez ilçe başkanı Mükerrem Ayçiçek de Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve hükümetinin engellilere büyük önem verdiğini, engellilere bir çok hak kazandırdıklarını ve engellilerin bir çok sorununa çözüm bulacaklarını beyan etti

Ziyaret karşılıklı sohbet ile tamamlandı.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi