Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, halk otobüsü konusunda emekliler olarak işci heykelinde toplanarak miting yad a eylem yapmayı planladıklarını söyledi.

Bayram’dan sonra bu konuda bir karar almak durumunda olduklarını belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu,yetkililere sorunun çözümü için çağrıda bulundu.
Sorunun çözülmediği takdirde 3-4 otobüs ile birlikte külliyenin önüne gitmeyi bile planladıklarını ifade eden Sarıoğlu şunları söyledi:

"Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube ve yönetimi olarak mübarek Ramazan’ın bitmesine bir kaç gün kaldı. Allah nasip ederse bayrama gireceğiz. Zonguldak Şube başkanı Batı Karadeniz Bölge sorumlusu olarak bütün emekli arkadaşlarımız Ramazan ayında telefon ederek Şubemize gelerek 65 yaş üstü emekliler Belediye halk otobüslerin olmadığını 65 yaş emekliler üstü  olarak bizlerden ne zamana kadar para vereceklerini ve sürekli şikayet ettiler.

Mübarek bayram kimse kırılmasın kamuoyunu yanlış yönlendirmeyelim dedik. Ramazan bayramından sonra Emekli arkadaşlarımız toplanarak gerekli merciklere veyada işci heykelinin orada toplanarak miting yapmayı düşünüyorlar. Türkiye’de yasalar uygulanıyor Zonguldak‘ta neden uygulanmıyor. Aylardır 65 yaş üstü emeklilerden para alınıyor. Bu konuda emekli arkadaşlarımız üzgün biz üzgünüz. Bütün yetkililere sesleniyorum, milletvekilere sesleniyorum, sayın valimize sesleniyorum, muhtarlara sesleniyorum. Emekli arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi lazım. Aksi takdirde emekliler eylem yapmak durumunda kalacaklar. Biz hiç bir zaman sokaklara çıkmadık. Eylemden yana değiliz memlekete huzur olsun İstikrar olsun, huzursuzluk çıkmasın huzursuzluk bozulmasın diye sürekli biz arkadaşlarımızı ikna ediyoruz. Ama bizimde sabrımız var bir taraftan itibar yasamız çıkmadı eğer ili bayramda verilen dini ikramiyeler artmadı sağlıkta kesilen katkı payları devam ediyor. Zaten moralim bozuk birde mali idareciler yapması gereken görevi yapmadıkları zaman emekli arkadaşlarımız gerçekten surete uğruyorlar.  Biz Bayram’dan sonra bir karar almak durumundayız. Aksi taktirde 3,4 otobüs emeklilerle külyenin önüne gideceğiz sayın Cumhurbaşkanıma durumu aktarmak durumunda kalacağız.”
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi